Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Interieurvormgever
Menu Interieurvormgever

Na de studie

Na de studie

Na je afstuderen ben je een praktisch ingestelde hbo-opgeleide interieurvormgever, die zijn ontwerpen en adviezen goed kan onderbouwen. Je kunt goed samenwerken, bent nieuwsgierig naar wat je opdrachtgever nodig heeft en volgt nieuwe trends op de voet. Met deze vaardigheden kun je gaan werken als interieurontwerper bij een bureau of organisatie, je eigen ontwerpstudio starten of doorstuderen.

Aan het werk

Als pas afgestudeerd interieurvormgever kun je aan de slag bij een projectinrichter, een (interieur)architectenbureau, een interieurbouwer of een ontwerpstudio.

Tijdens de twee jaar van de Associate degree-opleiding heb ik mij door de intensieve begeleiding en creatieve omgeving enorm ontwikkeld op het conceptuele en artistieke vlak.”
- LENNART BOERSMA, INTERIOR DESIGNER IN ASSEN

Doorstuderen?

Na de studie Interieurvormgever AD ben je ruimtelijk vormgever met kennis en vaardigheden op het gebied van ontwerp, materiaal, licht, proportie en atmosfeer. Wil je je na de opleiding verder ontwikkelen als kunstenaar op het gebied van interieurarchitectuur, die zijn eigen ideeën en visie op sociale en maatschappelijke issues vertaalt naar een ruimtelijk ontwerp? Dan kun je ervoor kiezen om door te studeren in bacheloropleiding Interieurarchitectuur. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden het hoofd van de afdeling.

Toelating voor bacheloropleiding Interieurarchitectuur


Om toegelaten te worden, moet je eerst een selectieprocedure doorlopen. Deze bestaat uit een gesprek met het opleidingshoofd en een docent van de bacheloropleiding, aan de hand van je portfolio, afstudeerwerk en andere studieresultaten. Voorafgaand aan het gesprek vraagt het opleidingshoofd de docenten en de teamleider van de Associate degree-opleiding naar hun visie op je capaciteiten en competenties. Op basis van beide uitkomsten geeft het opleidingshoofd van de bacheloropleiding advies over de toelating en legt hij dit advies voor aan de examencommissie. 

Master 

Na de bachelor kun je je met de master Interieurarchitectuur en master Architectuur eventueel nog verder verdiepen in het vakgebied.