Docent Theater Arnhem

Visie

Veel aandacht voor de individuele student, volwassen aanpak, gerichte focus op het theatervak.

Visie

Docent Theater Arnhem leidt verbindingskunstenaars op die de wereld als uitgangspunt nemen. Alles wat je leert en maakt tijdens de opleiding heeft een context en gaat uit van de ander. De opleiding spiegelt zich voortdurend aan de actualiteit. In elke les en elk project hanteren we de volgende criteria: noodzaak, kunstenaarschap, eigenaarschap, verbinding en een onderzoekende houding.

Samenwerking met de beroepspraktijk

Projecten worden in samenwerking met het werkveld opgezet. We werken bijvoorbeeld samen met Theater Rotterdam, Nationaal Theater, Theater Artemis, MAAS Theater en Dans, Het Houten Huis, Oostpool en Kunstbedrijf Arnhem. Ook wordt hier regelmatig door onze studenten een stage gevolgd. Maar ook met tientallen scholen (van primair tot hoger beroeps onderwijs) en jeugdtheaterscholen.

Ensemblevoorstelling WIJ - Tweedejaars Docent Theater i.s.m. Klare Taal
Ensemblevoorstelling tweedejaars in samenwerking met Klare Taal

Samenwerken met opleidingen

Samenwerken en een ondernemende houding zijn gedurende het hele programma van belang. Studenten van de bachelor Docentopleidingen Beeldende Kunst en Vormgeving, Muziek, Dans en Theater volgen gezamenlijk het Interdisciplinair programma van ArtEZ. Je werkt aan praktijkgerichte projecten waarbij de onderlinge relaties tussen de verschillende kunstdisciplines centraal staan. Deze interdisciplinaire benadering biedt je een stevige en brede basis in het toekomstig werkveld in het onderwijs en daarbuiten.

Intensieve opleiding

De keuze voor de opleiding moet een bewuste zijn, je moet er helemaal achter staan. De opleiding is pittig, in die zin dat het je volledig in beslag neemt. Als theater je vak is, dan is die onderdompeling in de opleiding niet meer dan vanzelfsprekend. Het vak is je fundament. Daaróp bouw je het uitgebreide pakket aan competenties waaraan je als docent theater moet gaan voldoen.

Waarom Docent Theater Arnhem?

"Veel aandacht voor de individuele student, volwassen aanpak, gerichte focus op theatervak". Dit zijn antwoorden op de vraag aan eerstejaars studenten waarom ze hebben gekozen voor de opleiding Docent Theater in Arnhem. Je begint in Arnhem met leren werken in de groep. Uiteindelijk studeer je af als authentieke theatermaker met een uitgesproken eigen signatuur.