Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Artisteducator in Theater
Political Animal Voices - Artisteducator in Theater
Political Animal Voices - Artisteducator in Theater Political Animal Voices - Artisteducator in Theater, foto door Joep van Aert

Artisteducator in Theater

Political Animal Voices - Artisteducator in Theater, foto door Joep van Aert
  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Arnhem

Theater geeft het leven kleur, biedt troost, herkenning en schoonheid. Bij de opleiding Artisteducator in Theater (voorheen: Docent Theater) leer jij met je kunstenaarschap het kunstenaarschap van de ander aan te raken, te prikkelen en te ontwikkelen. Je ontwikkelt je tot een kunstenaar die het verschil maakt, kritisch is en de belangwekkende verhalen deelt in een nationale en internationale context. Als artisteducator weet je te verbinden, te creëren, te bewegen, vorm te geven en te luisteren. Er is 100% baangarantie.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. Instagram
Artisteducator in Theater

Waarom kiezen voor Artisteducator in Theater?

Topopleiding

Deze studie kreeg het predicaat Topopleiding van HBO Keuzegids

Breng beweging op gang

Door theater te maken leer je om beweging op gang te brengen bij maatschappelijke vraagstukken en levensvragen

Prikkelende omgeving

Je werkt in een uitdagende en inspirerende interdisciplinaire leeromgeving, met moderne studio’s en theaterzalen voor performatieve kunstenaars

Gelijkwaardigheid als vertrekpunt

Zowel tussen studenten en docenten onderling als ook in het theatermaken met groepen in de samenleving

Ervaring tijdens de opleiding

Doordat je in contextuele projecten en stages in binnen en buitenland werkt heeft je werk al direct betekenis voor de wereld

We helpen je op weg

Er is uitstekende studieloopbaanbegeleiding en grote kans op werk

Verrijk je omgeving met jouw nieuwsgierigheid

Ben jij nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Vind jij het belangrijk om mensen met elkaar te verbinden? Raak je gemotiveerd bij het idee om dat met je eigen creativiteit, door verbeelding, kunst, theater te mogen gaan doen? Ontdek dan de bachelor Artisteducator in Theater in Arnhem. Want bij deze opleiding ga je je storten in theater en wat theater voor iemand anders kan betekenen. Je bent zelf eigenaar van je leerweg. Daar zijn een ondernemende houding en verantwoordelijkheidsgevoel bij nodig. Alleen door verder te kijken, kun jij je verhouden tot de wereld om je heen. En dat is onmisbaar voor de theaterdocent.

De bachelor leidt je op tot veelzijdige veelzijdige artisteducator met een lesbevoegdheid voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo onderwijs en alle andere vormen van educatie, die:

  • Verbinding met anderen weet te maken door middel van artistieke ervaringen
  • Laat zien dat je met theater impact kan maken op de maatschappij en levens van anderen
  • Met een eigen visie het werkveld scherp houdt

Maak deel uit van de volgende generatie artisteducators

Als maker weet je aan te sluiten bij mensen en wat hen raakt en zet je theater in om beweging op gang te brengen. Theater maken en anderen daarin coachen en inspireren (lesgeven) kun je daarin niet los van elkaar zien, ze zijn onlosmakelijk verbonden. Daarom leiden we je bij de opleiding Artisteducator in Theater niet op tot een traditionele theaterdocent, maar tot artisteducator. Dat doen we vanuit een sterk onderzoekende en nieuwsgierige houding en in een sfeer van gelijkwaardigheid en betrokkenheid.

Na je studie kun je onder meer komen te werken in het (buitenschoolse) onderwijs en bij educatieve afdelingen van theatergezelschappen en musea. Jij gaat het verschil maken in de samenleving.

Artisteducator in Theater & Media is ook te volgen in Zwolle.