Docent Theater

Toelating

Goed voorbereid naar het toelatingsexamen?

Volg een Vooropleiding Theater.

Toelating

ArtEZ zoekt voor de opleiding Docent Theater in Arnhem eigenzinnige en gedreven mensen die als leerkracht en theatermaker anderen willen inspireren en verder willen brengen. Daarnaast moet je aan enkele diploma- en taaleisen voldoen.

Toelatingseisen Docent Theater

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4), vhbo, of een gelijkwaardig diploma.
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Toelatingsexamen

De selectieprocedure bestaat uit 2 rondes. Na de 1e ronde hoor je of je door bent naar de 2e ronde. In de selectieprocedure wordt gelet op aanleg, interesse en attitude. Ook wordt gekeken naar je vermogen om je op het artistieke vlak verder te ontwikkelen én of je op al deze gebieden voldoende basiskwaliteiten hebt om de opleiding binnen vier jaar af te ronden. De selectiecommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet toegelaten wordt.

Data selectierondes

1e ronde zaterdag 19 januari 2019, 2e ronde maandag 28 en dinsdag 29 januari 2019
1e ronde zaterdag 13 april 2019, 2e ronde dinsdag 23 en woensdag 24 april 2019
1e ronde maandag 3 juni 2019, 2e ronde donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2019

Uitslag en geldigheid

Je krijgt binnen vijf dagen na afloop van de selectie bericht of je toegelaten bent. Gedurende de selectie geven we je via feedback inzicht in ons oordeel over je geschiktheid voor de opleiding.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hier apart voor inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Aanmelden en kosten

Aanmelden doe je via Studielink. Je krijgt informatie thuisgestuurd over de datum waarop je wordt verwacht en over hoe je je kunt voorbereiden.