Docent Muziek

Na je studie

"Op dit moment ben ik actief als muziekdocent op de middelbare school en sta ik regelmatig op het podium, onder andere met mijn eigen muziek, de band Pick Up Together en de theatervoorstelling ‘Ivo’.

Arend Jan Averink
Oud-student

Na je studie

Na je opleiding Docent Muziek voer je de titel Bachelor of Music in Education. Je hebt een eerstegraads lesbevoegdheid in het vak muziek en de CKV-vakken. Je kunt aan de slag als leerkracht, CKV-docent of bij muziekscholen.

Eerstegraads lesbevoegdheid in muziek en CKV

Dit betekent dat je in het basisonderwijs, het hele voortgezet en het beroepsonderwijs les mag geven. En je kunt werken als CKV-docent. Veel afgestudeerden komen ook aan de slag als ontwerper en uitvoerder van muziekeducatieve activiteiten bij (particuliere) muziekscholen of bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap.Vijfentachtig procent van de afgestudeerden is binnen een jaar werkzaam in een of meer van de genoemde beroepen.

Voor jezelf beginnen

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Na je bacheloropleiding kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld aan de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ.