Docent Muziek Zwolle

Na je studie

“Een jaar na het afronden van mijn studie heb ik een vast contract gekregen op het Meander College Zwolle en geef ik ook les op het ArtEZ Conservatorium aan mijn oude opleiding. Daarnaast ben ik in de avonden en in het weekend actief als muzikant in verschillende bands en samenstellingen en dirigent van een aantal koren.”

Jasper van der Deen
Oud-student

Na je studie

Na je opleiding Docent Muziek voer je de titel Bachelor of Music in Education. Je hebt een eerstegraads lesbevoegdheid in het vak muziek en de CKV-vakken. Je kunt aan de slag als leerkracht, CKV-docent of bij muziekscholen.

Eerstegraads lesbevoegdheid in muziek en CKV

Dit betekent dat je in het basisonderwijs, het hele voortgezet en het beroepsonderwijs les mag geven. En je kunt werken als CKV-docent. Veel afgestudeerden komen ook aan de slag als ontwerper en uitvoerder van muziekeducatieve activiteiten bij (particuliere) muziekscholen of bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap.Vijfentachtig procent van de afgestudeerden is binnen een jaar werkzaam in een of meer van de genoemde beroepen.

Voor jezelf beginnen

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Na je bacheloropleiding kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld aan de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ.