naar verhaaloverzicht
17 januari 2023

Robin Beers laat zien dat architectuur méér is dan alleen een gebouw

“Ik denk dat we als architecten niet alleen in traditionele kringen moeten blijven. Misschien moeten we een keer een theatermaker erbij vragen. Een kunstenaar die op een net iets andere manier kijkt naar het gebouw, de omgeving” vertelt Robin Beers in de video. Robin heeft de masteropleiding Architectuur gedaan. Ze vertelt over haar ervaringen tijdens deze opleiding. “Soms moeten we eraan herinnerd worden dat architectuur meer is dan alleen een gebouw.”

Robin zegt dat deze master erg breed is, dat het een model is waarin je werkt en leert. En dat doe je in een vierjarig traject. “Op ArtEZ hebben ze pionieren hoog in het vaandel staan. Daarom zoeken ze vaak in ieder curriculum wat de grenzen van architectuur zijn. Daar kan je vaak je eigen invulling aan geven.” Ze vertelt ook dat je vaak in contact raakt met andere opleidingen, wat ze heel fijn vond.

De gedachten zijn de sterkste dingen die we nalaten."

Voor haar eindwerk wilde ze niet slechts een gebouw ontwerpen. “Ik zit op een kunstacademie. Er zijn zoveel verschillende kunsten en mensen, en ik wil me het liefst door iedereen laten inspireren.” In de video zien we Robin onder de A10 West in Amsterdam staan. Ze heeft zich beziggehouden met de analyse van deze plek. “Ik denk dat we vaak als architecten sterk de neiging hebben om altijd maar iets te willen bouwen en na te laten. Maar soms zijn juist de gedachten de sterkste dingen die we nalaten.”

Bekijk de volledige video over Robin Beers hier:

 

Over de master Architectuur

De masteropleiding Architectuur van ArtEZ focust zich sterk op beeldend en praktijk-georiënteerd onderwijs. Het doel is voor een beter leven en een betere wereld te zorgen door creatief en inspirerend werk. De opleiding bestaat uit studeren én werken bij een architectenbureau. Je past meteen toe wat je tijdens de opleiding leert. Je ontwikkelt je tot een architect die ontwerpen maakt voor een duurzame en sociaal veilige wereld. Als architect heb je niet alleen te maken met het ontwerpen van bouwwerken, maar ook met grote maatschappelijke verantwoordelijkheden: hoe beïnvloedt jouw werk mensen, dieren en milieu? Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Met de masteropleiding Architectuur krijg je de nodige tools om deze verantwoordelijkheden aan te pakken.

 Ontdek de master Architectuur