naar nieuwsoverzicht
26 mei 2023

Fashion Design: weer een live afstudeershow én de opleiding bestaat 70 jaar!

De nieuwe lichting van de bacheloropleiding Fashion Design in Arnhem nodigt je van harte uit voor de live afstudeershow op vrijdag 2 juni in Musis Arnhem! Na de afgelopen jaren met afstudeerfilms is de opleiding blij om deze live show aan te kondigen, en als kers op de taart viert Fashion Design dit jaar haar 70-jarige jubileum.

Live afstudeershow in Musis


Traditiegetrouw wordt de studie afgerond met een eindcollectie die gepresenteerd wordt in een liveshow. De afgelopen drie jaar is hiervoor om bekende redenen een alternatief gebruikt, namelijk prachtige afstudeerfilms. Uiteraard is de opleiding verheugd om dit jaar weer, zoals vanouds, een liveshow te kunnen organiseren in Musis te Arnhem. Op vrijdag 2 juni is het zo ver! 26 eindexamenstudenten laten hun collectie zien en één student studeert af op creatieve (show)productie en is medeorganisator van deze show. Daarnaast wordt de laatste Collectie Arnhem ’23 film vertoond en zullen 1
e en 2ejaars studenten hun projecten presenteren.  
 
In een liveshow kunnen de afstudeerders laten zien hoe ze in vier jaar studie tot startende modeontwerpers gegroeid zijn met een solide creatieve en technische basis. De opleiding staat erom bekend dat het vakmanschap en het ambacht enorm belangrijk zijn. Iedere student heeft een eigen handschrift en stijl ontwikkeld zodat er heel verschillende collecties te zien zullen zijn, van technisch, sober, naturel tot humorvol, kleurrijk met veel print en materiaalbewerkingen.  
 
Er zijn drie voorstellingen bij te wonen. De eerste is om 15:00 uur, de tweede om 18:00 uur en de laatste om 21:00 uur. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Musis.  

Over de afstudeershow

Over de opleiding Fashion Design

70-jarig bestaan

Een leeg klaslokaal, een handvol enthousiaste studenten en zeer beperkte middelen om mee te werken. Het is 1953 en Elly Lamaker staat aan de wieg van een nieuwe afdeling binnen de Kunstacademie Arnhem. De naam van deze nieuwe afdeling? Modeontwerpen en Modetekenen.

70 jaar later, in 2023, ziet de afdeling er compleet anders uit. Zo'n honderd studenten uit binnen- en buitenland studeren op dit moment Fashion Design aan ArtEZ in Arnhem. Een team van deskundige docenten waarborgt het niveau en het tempo. De opleiding is in 2011 onderscheiden met de Grand Seigneur (de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse mode-industrie) en in 2014 door de overheid (NVAO) geaccrediteerd met een excellente beoordeling.