naar nieuwsoverzicht
17 april 2023

Het is bijna zover: ArtEZ finals 2023!

De eerste finals-evenementen zijn in onze agenda geplaatst! Tot aan de zomervakantie presenteren de afstuderende studenten van de bachelor- en masteropleidingen hun eindwerk aan het publiek, aan jou dus! De komende tijd wordt het programma steeds verder ingevuld met performances, concerten, exposities, presentaties en meer.  

In de aanloop naar de zomervakantie kun je volop genieten van creatieve presentaties van de nieuwe lichting kunstenaars, artiesten en (muzikale) professionals. Van theater tot tentoonstellingen, van spoken word tot modeshows, van muziektherapie tot interieurarchitectuur: de finals zijn ook dit jaar weer allesbehalve eentonig.  

Voor wie zijn de finals? 
De finals zijn toegankelijk voor iedereen met een liefde voor kunst, cultuur en creativiteit. Je kunt dus ook de finals bezoeken als je nog nooit eerder van ArtEZ hebt gehoord, of niemand kent die op het podium staat. Kom kijken, laat je inspireren en geniet van de creativiteit van de nieuwe lichting kunstenaars tijdens finals!  

Waar zijn de finals-evenementen? 
De finals vinden eigenlijk overal in het land plaats, zowel binnen als buiten de muren van ArtEZ. Waar je dus ook woont of bent, de kans is groot dat er niet al te ver van jou vandaan een finals-evenement te bezoeken is! De locatie van de finals kun je ook in onze agenda vinden.  

Moet ik tickets kopen? 
Op deze website (artez.nl/finals) vind je een overzicht van alle voorstellingen, presentaties, concerten en exposities. De meeste finals zijn gratis te bezoeken. In sommige gevallen kun je een gratis ticket boeken, in andere gevallen zal er een kleine bijdrage gevraagd worden.  

Wat nou als ik een finals-evenement heb gemist? 
Op artez.nl/finals vind je, naast de agenda, ook interviews en verhalen met en over de nieuwe lichting. Genoeg kijk- en leesvoer over de finals-studenten, die je bovendien een bijzondere inkijk geven in het leven van een kunstacademiestudent en de totstandkoming van hun eindwerk! 

Blijf op de hoogte met #ArtEZfinals 
Natuurlijk mag het wel, maar als je op de hoogte wilt blijven van de laatste events, verhalen en nieuwtjes hoef je niet dagelijks artez.nl/finals te checken. Op onze social media-kanalen delen we namelijk ook iedere dag het laatste nieuws rond de finals. Volg ons dus op TikTok, LinkedIn en Instagram om op de hoogte te blijven. Houd op deze kanalen de hashtags #ArtEZfinals en #ArtEZfinals2023 extra goed in de gaten: onder deze hashtag posten wij én onze studenten zelf namelijk het laatste nieuws rondom de finals.