Minor Liberal Arts

Programma

De minor Liberal Arts is voor studenten die op zoek zijn naar filosofische verdieping, culturele verbreding en kunst als inspiratiebron voor het stellen en beantwoorden van persoonlijke vragen over je ontwikkeling als professional, je leven en je plek in de wereld.

Van maandagochtend tot vrijdagmiddag werk je op de kunstacademie in een atelier, in de werkplaatsen en in de studio’s. 
Je krijgt les van kunstenaars en filosofen en je neemt ook deel aan het culturele programma van de academie, zoals het Studium generale. Een kunst- en culturele excursie naar het buitenland is onderdeel van het programma.

Atelier
Als onderdeel van de minor Liberal Arts word je uitgedaagd om zelf kunst te maken. Ook als je geen professioneel kunstenaar bent kan dat, op een manier waarop alle mensen kunst kunnen maken: integer, experimenterend, onderzoekend. Je krijgt les van verschillende kunstenaars die je op weg helpen om gaandeweg zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor je proces. Tijdens ateliergesprekken word je uitgenodigd om helder te zijn, je grenzen op te zoeken en je te verbinden.

Colleges
Naast het werken in de studio, krijg je colleges filosofie en cultuurbeschouwing. Dit begint met een inleiding in rede en retorica: argumenteren en overtuigen, logica en metafysica, ethiek en politiek. En eindigt met lichaam en schoonheid, een inleiding in het hedendaagse esthetisch discours.

"Veel ruimte om te denken, om bij jezelf stil te staan. Je wordt uit je systeem gehaald, je comfortzone en dat is nodig om te groeien. Ik ben stabieler geworden."
Silke Wessels – studente Leraren Opleiding Biologie

De minor Liberal Arts wordt aangeboden door de hogeschool Windesheim en ArtEZ en uitgevoerd door en in ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Zwolle.