Minor Liberal Arts

De minor Liberal Arts is bedoeld voor studenten die op zoek zijn naar filosofische verdieping, culturele verbreding en kunst als inspiratiebron, met als doel zelfontplooiing. Deze minor wordt aangeboden door Hogeschool Windesheim en uitgevoerd door en in ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Zwolle. 

De term Liberal Arts komt uit de klassieke oudheid: de Artes Liberales, de kunst die nodig is om als vrij mens te kunnen functioneren in de samenleving. De minor Liberal Arts is ontworpen in de overtuiging dat een mens een betere professional wordt op haar/zijn vakgebied als zij/hij zichzelf ook verdiept in de wereld van de kunsten en de filosofie. 

De studenten van deze minor werken de hele week, van maandagochtend tot vrijdagmiddag op de kunstacademie in hun atelier op de academie of in de werkplaatsen en studio’s van de academie. Ze krijgen les van kunstenaars en filosofen en doen verder mee met het culturele programma van de rest van de academie: onder andere met het Studium Generale en de zogenaamde 24Hours. Ook wordt er een buitenlandse excursie van een week gepland die het onderwijsprogramma ondersteunt.

Ervaringen van studenten:
Evert Kaai: "Hele goede mogelijkheid om jezelf te onderzoeken. Voor jezelf als professional is dat heel goed."
Silke Wessels: "Veel ruimte om te denken, om bij jezelf stil te staan. Je wordt uit je systeem gehaald, je comfortzone en dat is nodig om te groeien. Je wordt stabieler."