Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Minor
Menu Minor Liberal Arts
Minor Liberal Arts
Minor Liberal Arts

Minor Liberal Arts

Minor Liberal Arts
  • Minor
  • Nederlands
  • Zwolle

Ben je op zoek naar kunst, filosofische verdieping en culturele verbreding? Wil je met kunst als inspiratiebron je leren verdiepen in je leven en je verbinden met de wereld? Dan is de minor Liberal Arts iets voor jou!

Minor Liberal Arts

In het kort

De Liberal Arts onderwijstraditie stamt uit de klassieke oudheid en was toen gericht op het scholen van de ‘vrije mens’. Liberal Arts is dan ook sterk verbonden aan het denken over leefbare vormen van vrijheid, zoals democratie en de verhouding van de vrije mens tot de wereld. In die tijd was dat een heel andere missie dan nu, want de vrije mens van toen behoorde per definitie tot een elite, en het grootste deel van de samenleving, zoals slaven, kinderen en vrouwen, had geen toegang tot de Liberal Arts educatie.

Het huidige minorprogramma wortelt in deze traditie, maar staat tegelijkertijd in de context van de 21st eeuw. Wat betekent het nu om een mens te zijn in onze huidige wereld? En wat betekent het voor jou persoonlijk? Het uitgangspunt van dit programma is dat je een completere professional in je eigen vakgebied wordt als je je ook leert verdiepen in jezelf, je eigen biografie en de manier waarop je in de wereld (be)staat.
Tijdens de minor maak je kennis met verschillende filosofen die je aanknopingspunten geven om je tot deze vragen te verhouden. Daarnaast onderzoek je deze vragen ook vanuit de kunsten, zowel door maken als kijken. Kunst biedt een eigen benadering en nodigt je uit je denken te verbinden met intuïtie, voelen en waarnemen. Kunst en filosofie zijn gebieden waar je vragen een vruchtbare aarde vinden voor onderzoek vanuit een eigen en unieke kijk op de binnen- en buitenwereld.

Ervaringen van studenten:
Evert Kaai: "Hele goede mogelijkheid om jezelf te onderzoeken. Voor jezelf als professional is dat heel goed."
Silke Wessels: "Veel ruimte om te denken, om bij jezelf stil te staan. Je wordt uit je systeem gehaald, je comfortzone en dat is nodig om te groeien. Je wordt stabieler."