Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Liberal Arts
Menu Liberal Arts

Praktische info

Praktische info

Voor wie

Voor deze minor is geen specifieke voorkennis van filosofie of cultuurgeschiedenis vereist, noch specifieke vaardigheden of talent in het maken van kunst. Elke student met een bachelor propedeuse-diploma kan deelnemen.  

Data 

De minor wordt 2 x per jaar aangeboden. 

  • Najaar: begin september t/m eind januari
  • Voorjaar: begin februari t/m eind juni

Rooster

Tijdens de minor werk je van maandag tot en met vrijdag in het atelier op de academie. Er zijn dagdelen waarop er lessen of begeleiding wordt verzorgd door docenten/kunstenaars.In de eerste helft van de minor is dit intensiever (maandag filosofie, woensdag atelierles, dinsdag- of donderdag colleges). In de tweede helft van de minor heb je alle tijd en ruimte om aan je eigen  aandachtsgebied te werken hoe je dat zelf wilt. In de periode na de excursie heb je alle tijd en ruimte om aan je eigen onderzoeksvraag te werken hoe je dat zelf wilt. De woensdag blijft dan nog wel een vaste lesdag; verder maak je in die periode zelf werkafspraken met je docenten.

Twee excursies van drie dagen maken deel uit van het programma: een maak-excursie in de natuur ergens in Nederland, en een buitenlandse excursie naar een stad met veel kunst. In 2022 staat hiervoor de Biënnale van Venetië gepland (in mei en oktober).

Toetsing

De minor is onderverdeeld in drie periodes waar voor elke periode 10 studiepunten kunnen worden behaald. De toetsing van elke periode is aan de hand van een gesprek over je portfolio waar je logboek, presentaties en werkgroep onderzoek in zijn verwerkt. 

Aanmelden

Meld je aan voor deze minor via de landelijke minorenwebsite Kies op Maat.

Locatie

ArtEZ University of the Arts, Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle.

Faciliteiten

Tijdens de minor krijg je een gezamenlijk atelier tot je beschikking. Daarnaast zijn er andere leslokalen en diverse werkplaatsen, zoals grafiek, hout, metaal en digitaal, die afhankelijk van de fase van de minor ingezet kunnen worden voor het werk dat je maakt.

Extra kosten

De kosten voor de excursies worden zo laag mogelijk gehouden. Reken op € 75 voor de maakexcursie in Nederland, en € 300 voor de buitenland excursie.

Meer informatie

Heb je nog vragen over de minor. Stuur dan een mail naar minorliberalarts@artez.nl