Minor Liberal Arts

Praktische info

"Ik heb echt iets nieuws ervaren. Je gaat heel anders kijken, denkt meer na en komt zo dichter bij jezelf."

 

Inge Stoffer
student

Praktische info


“Ieder mens is een kunstenaar” (Joseph Beuys). 

Voor deze minor is geen specifieke voorkennis van filosofie of cultuurgeschiedenis vereist, noch specifieke vaardigheden in het maken van kunst. Elke student met een propedeuse-diploma kan deze minor kiezen.  

Rooster
Tijdens de minor werk je van maandag tot en met vrijdag in het atelier op de academie. Er zijn dagdelen waarop er lessen of begeleiding wordt verzorgd door docenten/kunstenaars.

Toetsing
De minor (30 ec totaal) bestaat uit verschillende onderdelen, die elk afzonderlijk getoetst worden. De minor sluit je af met een presentatie van de resultaten van je onderzoek.

Data 
Deze minor wordt 2 x per jaar aangeboden. 
Najaar: september 2018 t/m januari 2019.
Voorjaar: februari t/m juni 2019

Inschrijven
Je schrijft je in door een mail te sturen naar het hoofd van de minor, Janeke Wienk.
Vermeld bij het inschrijven voor welke periode je kiest. Er zijn geen toelatingaudities. Wanneer het programma vol is, wordt de volgorde van inschrijving gehanteerd. De minor gaat alleen van start bij voldoende inschrijving. 

Locatie
ArtEZ hogeschool voor de kunsten, Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle.

Voorzieningen
Tijdens de minor krijg je een atelier tot je beschikking. Daarnaast zijn er andere leslokalen en diverse werkplaatsen, zoals grafiek, hout, metaal en digitaal, die afhankelijk van de fase van de minor ingezet kunnen worden voor het werk dat je maakt.

Kosten
De kosten voor de minor bedragen € 480,- Dit zijn de kosten voor zowel de excursie als de literatuur. De materialen die je gebruikt om kunst te maken zijn voor je eigen rekening.

Excursie
Er wordt in de minor een buitenlandse excursie van 1 week gepland ter ondersteuning van het onderwijsprogramma. Deze excursie brengt je naar het hart van het discours tussen kunst en de wereld. De kosten van deze excursie zijn ongeveer € 450,00.

Literatuur
- Reflecties, 25 kunstwerken 24 filosofen door Onno Zijlstra en Wendy Janssen, Budel: Damon
- Reason and Persuasion: Three dialogues by Plato: Euthyphro, Meno, Republic book 1. Commentary & Illustrations by John Holbo, Translations by Belle Waring. 4th edition.