Minor Liberal Arts

Praktische info

"Ik wilde Iets nieuws ervaren. Het is een half jaar dat je jezelf gunt om jezelf te exploreren. Ook in relatie tot hoe je denkt.
Je verbreedt je visie, eigenlijk je hele leven. Je gaat hier heel anders kijken en je gaat veel meer nadenken over van alles en nog wat om je heen.
Je komt dichter bij jezelf."

 

Inge Stoffer
student

Praktische info

Elke HBO-student met een propedeuse-diploma kan voor deze minor kiezen. Er zijn geen specifieke vaardigheden in het maken van kunst vereist, “Ieder mens is een kunstenaar” (Joseph Beuys). Er is geen specifieke voorkennis van filosofie of cultuurgeschiedenis vereist, elke student in het Nederlands hoger onderwijs heeft voldoende denkniveau voor deze minor. De minor gaat van start bij voldoende inschrijving. Toelating geschiedt op volgorde van inschrijving. Houd er rekening mee dat een minor niet door kan gaan vanwege te weinig aanmeldingen of dat een minor vol kan zijn.

Rooster
De studenten van de minor worden geacht van maandagochtend tot en met vrijdagmiddag aan hun studie in het atelier op de academie te werken. Er zijn dagdelen waarop er begeleidende of lesgevende docenten/kunstenaars aanwezig zijn.

Data
Deze minor wordt 2 x per jaar aangeboden. De student kiest zelf voor welk periode hij/zij zich inschrijft.
Periode 1: 4 september 2017, t/m vrijdag 26 januari 2018. Inschrijving open: 21 maart 2017.
Periode 2: 5 februari 2018, t/m 22 juni 2018. Inschrijving open: nog niet bekend.

Locatie
ArtEZ hogeschool voor de kunsten
Rhijnvis Feithlaan 50, Zwolle

Voorzieningen
Er is een atelier voor studenten van de minor. Daarnaast zijn er andere leslokalen en diverse werkplaatsen, zoals grafiek, hout, metaal en digitaal, die afhankelijk van de fase van de minor ingezet kunnen worden voor het werk van de studenten.

Kosten
De kosten voor de minor bedragen € 480,- Dit zijn de kosten voor zowel de excursie als de literatuur. In het deel Kunst wordt de student geacht gebruik te maken van materialen die zij/hij zelf aanschaft. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de genoemde prijs. 

Excursie
Er wordt in de minor een buitenlandse excursie van 1 week gepland die gaat over het hedendaagse discours van kunst en wereld. De kosten van deze excursie worden geschat op maximaal  € 450,-.

Literatuur
In het deel Wereld & Zelf wordt gebruik gemaakt van twee boeken:
- Reflecties, 25 kunstwerken 24 filosofen door Onno Zijlstra en Wendy Janssen, Budel: Damon
- Reason and Persuasion: Three dialogues by Plato: Euthyphro, Meno, Republic book 1. Commentary & Illustrations by John Holbo, Translations by Belle Waring. 4th edition
Geschatte kosten voor literatuur: € 30,-

Toetsing
De minor bestaat uit twee onderdelen, die elk afzonderlijk getoetst worden: Kunst, met 15 studiepunten en Wereld & Zelf, ook met 15 studiepunten. De minor sluit af met een een visuele en mondelinge presentatie van de resultaten van beide delen van de studie.