Jazz & Pop

Na je studie

Na je studie

Na je studie Jazz & Pop aan het Conservatorium in Zwolle voer je de titel Bachelor of Music. Door de enorme variatie binnen Jazz & Pop lukt het ArtEZ om ieder jaar zeer gevarieerde musici af te leveren.

Afgestudeerde studenten van Jazz & Pop Zwolle zijn virtuoos, flexibel, creatief, praktijkgericht, initiatiefrijk en gericht op samenwerken. Verder hebben zij een brede muzikale interesse en een duidelijke eigen artistieke identiteit. Afgestudeerden vind je op veel verschillende terreinen in de muziekwereld: van het geven van concerten op pop- en jazzpodia tot en met het maken van theaterproducties, van het maken van studio-opnames van eigen of andermans muzikale projecten tot en met het muzikaal leiden van en spelen in begeleidingsbands. Ook zijn veel afgestudeerden actief op het gebied van muziekeducatie en ontwikkelen zij maatschappelijke projecten.

Voor jezelf beginnen

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

De master Jazz & Pop sluit uitstekend aan op de bachelor. In deze masteropleiding kun je je verder specialiseren in de richting die je het meest aanspreekt. Je kunt ook de tweejarige studie Docent Muziek op Maat volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Alumni

Oud-studenten zijn bijvoorbeeld:

Met een eigenzinnige mix van soulvolle jazz en funkin' Hiphop verrast The Cool Quest op menig festival. Behalve zanger Vincent Bergsma, zijn de overige vier bandleden allen (oud)studenten van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle: Ilse de Vries (bas), Arjen Schipper (sax), Sander Moorlag (keys) en Thies Bouwhuis (drums).