Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Docent Muziek op Maat

Docent Muziek op Maat

 • Bachelor
 • 2 of 3 jaar 1 lesdag/week
 • Nederlands
 • Zwolle

De opleiding Docent Muziek op Maat in Zwolle is een verkorte versie van de vierjarige voltijdse bacheloropleiding Docent Muziek, voor musici met een conservatoriumdiploma en docenten met pabodiploma.

Docent Muziek op Maat

In het kort

 • Je wordt musicus, docent en ondernemer op het gebied van muziekeducatie
 • In twee of drie jaar je eerstegraads lesbevoegdheid
 • Met je diploma mag je ook de vakken ckv en kunst algemeen geven
 • Verkorte studie, goed te combineren met een baan
 • Je kiest je eigen leerweg en maakt je eigen muziekproductie
 • Je doet onderzoek en ontwerpt je eigen leermiddelen
 • Les van landelijk bekende docenten en gastdocenten 
 • Eén dag per week les in een speciaal voor jou ontworpen curriculum

Download informatieflyer

In twee of drie jaar je diploma muziekdocent

De opleiding Docent Muziek op Maat aan het Conservatorium in Zwolle is een verkorte versie van de vierjarige bacheloropleiding Docent Muziek.
In de verkorte opleiding heb je een dag per week les, samen met je medestudenten die ook dit speciale docent muziek op maat curriculum volgen. Als je de driejarige opleiding doet, kan het voorkomen dat je daarnaast nog een dagdeel les hebt. Je kunt in twee of drie jaar een eerstegraadsbevoegdheid halen. Docent Muziek op Maat is speciaal bedoeld voor wie een bachelor in de muziek, een pabo-diploma of een diploma van een docentenopleiding heeft, of al werkzaam is in het veld.

De opleiding duurt twee jaar als je in het bezit bent van een bachelor muziek, muziektherapie of muziekwetenschappen.
De opleiding duurt drie jaar als je in het bezit bent van een diploma van de pabo of een andere docentopleiding.

Music matters

Is muziek je lust en leven en wil je je liefde voor muziek combineren met het werken met mensen? Met de opleiding Docent Muziek op Maat aan het conservatorium in Zwolle maak je van muziekeducatie je beroep. De opleiding richt zich op muziekeducatie aan kinderen, jongeren en andere doelgroepen in onze veelvormige en veelkleurige samenleving. Je wordt opgeleid tot een goed musicus én docent. Jong en oud leer je op een bevlogen en inspirerende manier mee te nemen in je enthousiasme en liefde voor muziek. Zo komt de betekenis van muziek voor mensen centraal te staan.

Na de opleiding mag je de titel Bachelor of Music in Education (BEd) voeren en heb je een eerstegraads lesbevoegdheid. Hiermee ben je breed inzetbaar. Je mag behalve muzieklessen ook de vakken ckv en kunst algemeen geven. Behalve in het onderwijs kun je met het diploma muziekdocent ook aan de slag als koordirigent of ensembleleider, bij muziekscholen of bij educatieve diensten van orkesten, ensembles of operagezelschappen. Ook kun je als zelfstandig muzikaal ondernemer betekenisvolle sociaal-artistieke projecten en andere initiatieven opzetten. Veel afgestudeerden maken een combinatie van verschillende werkplekken.

De studie

Aanmelding en toelating

Na de studie

Contact met de opleiding

De opleiding Docent Muziek op Maat wordt ook aangeboden in Enschede.