Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Docent Muziek op Maat

Docent Muziek op Maat

  • Bachelor
  • 2 of 3 jaar 1 lesdag/week
  • Nederlands
  • Zwolle

De opleiding Docent Muziek op Maat in Zwolle is een verkorte versie van de vierjarige bacheloropleiding Docent Muziek. Speciaal voor musici met een Bachelor of Music of muziekwetenschap, of voor docenten met een pabodiploma of een diploma van een andere docentenopleiding.

Ontdek meer

  1. Facebook
  2. YouTube
Docent Muziek op Maat

Waarom kiezen voor Docent Muziek op Maat in Zwolle?

Goed te combineren

Omdat je maar één dag per week les krijgt (woensdag), is deze studie goed te combineren met een baan of stage.

Betekenisvol

Als musicus én docent leer je mensen mee te nemen in je liefde voor muziek. Zo komt de betekenis van muziek voor mensen centraal te staan.

Uitstekende baankansen

Omdat je wordt opgeleid tot musicus, docent én ondernemer, vind je vaak tijdens je studie al een baan die bij je past.

Financiering vanuit de overheid

Als zij-instromer in het muziekonderwijs zijn er vanuit de overheid verschillende financieringsmogelijkheden voor je opleiding.

Leren op maat

Jouw leerroute staat centraal in een speciaal voor jou ontworpen curriculum. Ook kies je naar eigen interesse je stage.

Eerstegraads lesbevoegdheid

Afhankelijk van je vooropleiding kun je via een verkort traject je eerstegraads lesbevoegdheid halen. Ook voor ckv en kunst algemeen.

In twee of drie jaar je diploma muziekdocent

Ben je werkzaam in de muziek of het onderwijs en wil je jouw vaardigheden én bevoegdheden vergroten? Met de opleiding Docent Muziek op Maat aan het conservatorium in Zwolle behaal je je eerstegraads lesbevoegdheid! Je krijgt één dag per week les, op woensdag.

  • Heb je een bachelordiploma muziek, muziektherapie van de opleiding aan het Conservatorium in Enschede of een diploma muziekwetenschap? Dan doe je deze opleiding in 2 jaar. 
  • Heb je (bijna) een pabo-diploma of een bachelordiploma van een andere docentenopleiding? Dan doe je deze opleiding in 3 jaar.

In deze verkorte opleiding heb je een dag per week les, samen met je medestudenten die ook de verkorte opleiding volgen. Als je de driejarige opleiding doet, kan het voorkomen dat je naast 1 lesdag nog een dagdeel les hebt.

Je kunt de opleiding Docent Muziek op Maat ook volgen in Enschede (lesdag is daar op maandag).

Betekenisvol muziekonderwijs

De opleiding Docent Muziek op Maat richt zich op muziekeducatie aan kinderen, jongeren en andere doelgroepen in onze veelvormige en veelkleurige samenleving. Je wordt opgeleid tot een goed musicus én docent. Jong en oud leer je op een bevlogen en inspirerende manier mee te nemen in je enthousiasme en liefde voor muziek. Zo komt de betekenis van muziek voor mensen centraal te staan.

Behalve in het onderwijs kun je ook aan de slag als koordirigent of ensembleleider, bij muziekscholen of bij educatieve diensten van orkesten, ensembles of operagezelschappen. Ook kun je als zelfstandig muzikaal ondernemer betekenisvolle sociaal-artistieke projecten en andere initiatieven opzetten. Veel afgestudeerden maken een combinatie van verschillende werkplekken.