Interieurarchitectuur

Na je studie

"Wij vinden het belangrijk dat studenten voortdurend op zoek zijn naar nieuwe ruimtelijke concepten."

Ingrid van Zanten
Tutor bachelor Interieurarchitectuur en hoofd master Interieurarchitectuur Corpo-real

Na je studie

Na je studie Interieurarchitectuur (IN_architecture) in Zwolle voer je de titel Bachelor of Design. Je kunt aan de slag als interieurontwerper bij ontwerpbureaus, voor jezelf beginnen als zelfstandig ondernemer of doorstuderen.

Afstudeerwerk Rory Hol
Afstudeerwerk Ina Wintels

Junior interieurontwerper bij een bureau

Je werkt aan opgaven op het gebied van wonen, werken, de zorg, retail of publieke interieurs. Opdrachtgevers zoeken oplossingen voor nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg, het onderwijs of culturele instellingen. Daarbij verschillen de werkzaamheden en de vaardigheden die worden aangesproken:
Bij het werken aan grote projecten is de interieurontwerper steeds vaker één van de ontwerpers binnen een groot team. De complexe eisen en regelgeving die inherent zijn aan de opgaven in de gezondheidszorg, het onderwijs en woon/zorgomgevingen vergen doorgaans een multidisciplinaire aanpak.

Bij kleinschalige projecten voor bijvoorbeeld particuliere opdrachtgevers is de interieurontwerper verantwoordelijk voor het ontwerp en de uitvoering. Bij het inrichten van kantoren speelt veel meer de kennis van arbeidsomstandigheden en ergonomie een rol. In de retail, leisure en horeca ligt de nadruk op marketing en strategie. Een samenwerking met projectontwikkelaars en grafisch vormgevers ligt hier voor de hand.

Zelfstandig interieurontwerper

Je kunt ook voor jezelf beginnen, als zelfstandig ondernemer. Je werkt dan autonoom of voor particuliere opdrachtgevers. Als service bieden we afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Na afronding van de studie Interieurarchitectuur (IN_architecture) zijn er verschillende mogelijkheden om verder te studeren, zoals de master Interieurarchitectuur (master Interior architecture Corporeal) of andere opleidingen binnen ArtEZ.