Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
BEAR Fine Art
Menu BEAR Fine Art

Toelating

Toelating

BEAR Fine Art zoekt tegendraadse denkers en makers, die verlangen naar een omgeving waarin je vrij en radicaal kunt experimenteren.

Individuele Portfolio check

Uitwisselingsmogelijkheden

Een uitwisseling is een uitgelezen kans om je horizon te verbreden, te werken met mensen van verschillende culturele achtergronden en je taalvaardigheden te oefenen. Wil je voor een korte periode studeren aan de bachelor Base for Experiment, Art and Research (BEAR), Fine Art bij ArtEZ in Arnhem? Ons studieprogramma wordt zowel in het Engels als in de Nederlandse taal aangeboden. Gesprekken waaraan Engelssprekende studenten deelnemen worden altijd in het Engels gevoerd.

Meer informatie

Toelatingseisen 

Wil je je aanmelden voor de bachelor BEAR Fine Art? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:.

 • vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma;
 • voor deze Engelstalige opleiding gelden taaleisen;
 • je moet een toelatingsprocedure doorlopen en deze procedure afsluiten met een positieve beoordeling.

Is er twijfel of je bij de start van de studie kunt voldoen aan de diploma-eisen? Neem dan contact op met Studentenzaken voordat je je aanmeldt.

Aanmelding

Aanmelden voor de opleiding BEAR Fine Art in Arnhem gaat via Studielink. Nadat je je hebt aangemeld ontvang je een e-mail met hierin een link naar het online vragenformulier. Nadat je het vragenformulier het ingevuld en verstuurd, kun je de thuisopdracht downloaden. Deze bevat zes verplichte opdrachten. Wanneer we het door jou ingevulde vragenformulier hebben ontvangen, ontvang je per e-mail meer informatie over het online toelatingsexamen en waar en hoe je je thuisopdracht en portfolio kunt aanleveren. Wil je liever op een andere datum ingedeeld worden voor het toelatingsgesprek, mail dan naar toelatingenArtDesign.Arnhem@ArtEZ.nl

Direct aanmelden bij Studielink

Online toelatingsdata

 • 1e toelatingsexamen: 30 november 2021
 • 2e toelatingsexamen: 22 februari 2022
 • 3e toelatingsexamen: 29 maart 2022
 • 4e toelatingsexamen: 17 mei 2022
 • 5e toelatingsexamen: 15 juni 2022
 • 6e toelatingsexamen: 5 juli 2022

 

Toelating Fine Art (BEAR)

Toelatingsexamen

Na aanmelding voor de selectie doe je toelatingsexamen. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Tijdens het toelatingsexamen beoordelen we of Fine Art de juiste opleiding voor je is en of je voldoende talent en motivatie hebt om in de studie te slagen.

We toetsen:

 • Je creërend vermogen: het vermogen je beeldend uit te drukken, te werken vanuit waarneming en concept. Hierbij letten we ook op zaken als inzicht in en gevoel voor kleur, vorm en materiaal en de eigenheid die uit je werk spreekt.
 • Je motivatie en communicatief vermogen. Hoe communicatief vaardig ben je? In hoeverre kun je je fascinatie en inspiratie delen? Hoeveel daadkracht en discipline toon je?
 • Je vermogen tot kritische reflectie op beelden. Hierbij letten we op een onderzoekende en experimentele instelling, nieuwsgierigheid en oprechte belangstelling voor de hedendaagse kunstpraktijk. 

Selectiedag

Het toelatingsexamen zal online plaatsvinden en bestaat uit:

 • Tijdens het 20 minuten durend online toelatingsgesprek dat plaatsvind met twee tutoren van de opleiding, leg je je zes thuisopdrachten en een portfolio van je eigen vrije werk (maximaal 40 pagina’s) voor. Je licht dit toe en vertelt over de ideeën achter je werk.

   • Je portfolio kan je zelf indelen met diverse werk. Bijvoorbeeld tekeningen, schilderijen, fotoseries, animaties, website, meubels, kleding, posters etc. Laat niet alleen afgeronde producten zien, maar ook ontwerpen en schetsen die inzicht geven in het maakproces. 

 • De toelatingscommissie adviseert de Examencommissie of je wel of niet wordt toegelaten. Binnen drie werkweken na het toelatingsexamen krijg je bericht over de uitslag.

  Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie auditie wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

 • Wil je na het voortgezet onderwijs naar de propedeuse van BEAR Fine Art? Volg dan eerst de vooropleiding Art & Design in Arnhem
  Deze vooropleiding vormt een goede voorbereiding op het toelatingsexamen.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink