Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Muziek op Maat
Menu Docent Muziek op Maat

Na de studie

Na de studie

Na deze opleiding ben je als ondernemende en vernieuwende docent breed inzetbaar. Met je diploma heb je een eerstegraads lesbevoegdheid op zak in de vakken muziek, kunst algemeen en ckv. Hiermee kun je aan de slag binnen en buiten het schoolonderwijs.

Aan het werk

Het werkveld voor muziekdocenten is breed. Na de opleiding kun je in het onderwijs aan de slag als muziekdocent of ckv-docent. Veel studenten vinden zelfs tijdens de opleiding al een aanstelling als docent. Sommige van onze alumni zijn met de organisatievaardigheden die ze hebben opgedaan teamleider of conrector van een school geworden. Anderen worden componist en dirigent. Daarnaast kun je gaan werken bij een muziekschool of er zelf een oprichten, of werken bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap. Al onze alumni hebben binnen een jaar een baan in het werkveld. 

Tijdens muziekles ontstaat geen verwarring door taal. Leerlingen die gewoonlijk teruggetrokken zijn, springen er in de muziekles uit. Ze bloeien er helemaal op.
ROXINE ENGELBARTS, ALUMNA EN MUZIEKDOCENT INTERNATIONALE SCHAKEL KLAS 

 

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Muziek op Maat mag je de titel Bachelor of Music in Education (BEd) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39112. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Doorstuderen

Na de opleiding Docent Muziek op Maat kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld aan de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink