Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Docent Muziek op Maat

Na de studie

Na de studie

De opleiding Docent Muziek op Maat in Enschede levert breed inzetbare, ondernemende en vernieuwende docenten af met een gedegen visie op onderwijs. Met je diploma heb je een eerstegraads lesbevoegdheid op zak in de vakken muziek, kunst algemeen en ckv. Hiermee kun je aan de slag binnen en buiten het onderwijs.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Muziek op Maat mag je de titel Bachelor of Music in Education (BEd) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39112. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

Het werkveld voor muziekdocenten is breed. Na de opleiding kun je in het onderwijs aan de slag als muziekdocent of ckv-docent. Sommige van onze alumni zijn met de organisatievaardigheden die ze hebben opgedaan teamleider of conrector van een school geworden. Anderen worden componist en dirigent. Daarnaast kun je gaan werken bij een muziekschool of er zelf een oprichten, of werken bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap. Al onze alumni hebben binnen een jaar een baan in het werkveld.

Doorstuderen

Na de opleiding Docent Muziek op Maat kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld aan de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink

Direct aanmelden bij Studielink