Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Muziek
Menu Docent Muziek

Docenten

Docenten

Ons docententeam bestaat uit een vast kernteam van hoofdvakdocenten die net als onze studenten een groot hart voor de ander hebben en een sterke drang naar ontwikkeling van zichzelf en de ander. 

Om dit vaste team heen zit een ‘flexibele schil’ van net zo bevlogen docenten, afkomstig van de ArtEZ conservatoria in Arnhem en Zwolle of daarbuiten, die we inhuren voor onder andere muziektheorie, vocale en instrumentale vakken. Onder voorbehoud van beschikbaarheid kun je dus leskrijgen van alle hoofdvakdocenten die binnen de ArtEZ conservatoria werkzaam zijn plus van docenten uit ons hele netwerk van orkesten.

Partners

Met trots durven we te stellen dat de opleiding Docent Muziek in Enschede de spil is in een regionaal netwerk van stagescholen en Opleidingsscholen Docent Muziek Enschede, zowel in het primair en voortgezet onderwijs. Verder bestaat dit netwerk uit de pabo’s in Deventer en Doetinchem, de universiteit in Enschede en bijna dertig culturele instellingen waarmee we samenwerken (waaronder theaters, muziekgezelschappen, operagezelschappen, koren en orkesten). Dit betekent dat je bij ons kunt kiezen uit talloze stageplekken binnen en buiten het onderwijs.

Docenten Docent Muziek Enschede

Sebastian  Altekamp

Sebastian Altekamp

Docent Piano (Pianogroep, Piano ODM/TP, Jazz Minor)
Afgestudeerd jazzpianist met diplomas UM/DM, optredens op podia in heel Europa sinds 1989 met eigen projecten; gewerkt met o.a. Lydia van Dam, Deborah Brown en Adrienne West

Ward  Meijer

Ward Meijer

Docent Muziektheorie, Compositie en improvisatie analyse
Gitarist in Bands, heeft Docent Muziek en later Master Klassiek Educatie en Compositie gestudeerd bij Alex Manassen in Zwollle.

 

Marieke  Semmekrot

Marieke Semmekrot

Docent Methodiek, Didactiek en Stage
Sinds 2000 werkzaam als docent muziek in het voortgezet onderwijs, master Special Educational Needs, verzorgt de methodiek- en didactieklessen aan de eerste- en tweedejaars studenten