Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Bachelor
Menu Creative Writing

Na de studie

Na de studie

Creative writers zijn (zelfstandig) schrijver, geven les, werken binnen de culturele sector, als programmamaker voor podia, festival en evenementen, of combineren meerdere functies binnen hun beroepspraktijk. Als afgestudeerde voer je de titel Bachelor of Arts.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Crossmedia Design mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Dynamische beroepspraktijk

Je bent uiteraard opgeleid tot schrijver. Meerdere alumni van de opleiding hebben een contract bij een uitgeverij bemachtigd. Maar je kunt ook literaire schrijfcursussen en literaire workshops geven.

Scouting, editing en redactie voor uitgeverijen en literaire agentschappen behoort tot je mogelijkheden. Evenals het maken van teksten en programma’s voor literaire organisaties, theaters, kunstinstellingen, literaire productiehuizen en organisaties binnen de nieuwe media. Tot slot kun je gaan werken als programmamaker voor podia, evenementen en festivals.