Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Graphic Design
Menu Graphic Design

Na je studie

Na je studie

Bij de studie Graphic Design in Arnhem focussen we op de lange termijn. Je ontwikkelt een attitude en bijbehorende set kennis en vaardigheden waarmee je de rest van je leven vooruit kan.  

Na de opleiding ben je een zelfstandige kritisch denkend ontwerper die niet alleen uitvoert, maar ook verandering en vernieuwing teweegbrengt. Alumni van de hbo-opleiding Graphic Design Arnhem worden door het werkveld geprezen om hun zelfstandigheid, vakkennis en conceptuele denkkracht.

Met deze eigenschappen en vaardigheden kun je na de opleiding werken bij een ontwerpbureau, of een eigen praktijk als zelfstandig ontwerper beginnen.

Ook kun je ervoor kiezen om door te studeren.

 

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de bachelor Graphic Design in Arnhem mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Aan het werk

Vanuit het werkveld horen we veel positieve verhalen over onze stagiairs en alumni. Velen van hen komen na de studie terecht op interessante posities in binnen- en buitenland. Ze zijn bijvoorbeeld gaan werken bij ontwerpbureaus, zoals RAW Color, Lesley Moore, 2x4 (New York), Bruce Mau (Toronto) en LAVA Beijing.   

Behalve bij een ontwerpbureau of een andere organisatie in de creatieve industrie kun je je ook vestigen als zelfstandig ontwerper, of samenwerkingsverbanden opzetten. Voorbeelden daarvan zijn Pinar & Viola en Team Thursday.

Ambitieuze en talentvolle alumni worden na hun studie door docenten soms betrokken bij projecten en krijgen zo een zetje in de beroepspraktijk. En sommigen worden na enkele jaren praktijkervaring docent, bijvoorbeeld bij onze eigen afdeling ;-)

Doorstuderen?

Door het sterke theoretische programma van de bachelor Graphic Design Arnhem kun je doorstromen naar verschillende masteropleidingen in binnen- of buitenland . Oud-studenten van onze opleiding zijn bijvoorbeeld gaan studeren bij:

  • Werkplaats Typografie (ArtEZ, Arnhem)
  • Sandberg Instituut (Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam)
  • Type and Media (KABK, Den Haag)
  • Nonlinear Storytelling (KABK, Den Haag)

Wil je een eerstegraads lesbevoegdheid halen, volg dan de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat bij ArtEZ. Deze studie wordt zowel in Zwolle als in Arnhem aangeboden.

Veel kunstenaars en vormgevers combineren het kunstenaarschap met een baan als docent. Als je Docent Beeldende Kunst & Vormgeving op Maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink