Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Ruben van den Aardweg

Docent Theater Arnhem
Ruben van den Aardweg
Ruben van den Aardweg

Visie

De raakvlakken tussen werelden die schijnbaar uit elkaar liggen, maar eigenlijk schurende buren zijn, is het kader waarbinnen ik wil werken. Het kader geeft gelegenheid om stil te staan en opnieuw licht te laten schijnen op vastgeroeste patronen. Het theater kleurt de werkelijkheid door het spectrum van de ziel.

Ambitie

Het gaat me niet om ambitie, maar om de noodzaak om te vragen, bevragen en me te blijven verwonderen. Vanuit die blik wil ik maken, doceren en verbinden. 

Voorstelling

‘sweat sweat’, een fysieke voorstelling over de zoektocht naar verlangens in de nachtclub. 

Inspiratie

Ik heb mijn scriptie geschreven over melancholie en hoe haar te gebruiken is als creatieve kracht. Tijdens het schrijfproces heb ik de stilte leren omarmen. Die stilte geeft mij de kracht om te creëren. Daarbij laat ik me inspireren door Karl Ove Knausgard, Paul Klee en de schoonheid van het alledaagse.

“Schrijvers en kunstenaars richten hun ene oor op de nog ongearticuleerde dimensie van de tussenwereld of het buiten, maar luisteren met het andere naar de mogelijkheden die de taal of het medium biedt om daarvan toch te kunnen getuigen”- Joke Hermsen in Melancholie van de onrust


Scriptie

Een Eeuwig Ogenblik – een onderzoek naar melancholie als geboorte voor het nieuwe.

Stage

Regie-assistent productie bij de Nieuwe Oost in Arnhem

 

Sta jij op deze pagina? En heb je een opmerking? Mail naar de redactie.