Aanmelden en toelating
Aanmelden en toelatingWil je dans inzetten voor jezelf én de ander? Een gedreven dansdocent worden die mensen weet te verbinden en die ontwikkeling aanjaagt? Ben je nieuwsgierig naar wat mensen beweegt, dans je goed en kun je jouw eigen ideeën met enthousiasme en overtuiging overbrengen? Kom dan auditie doen.
Toelatingseisen
Elk studiejaar start er één nieuwe klas. Wil je je aanmelden voor de bacheloropleiding Artisteducator in Dans? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden:
- Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig buitenlands diploma;
- Voor deze opleiding gelden taaleisen
- Je moet auditie doen en deze auditie afsluiten met een positieve beoordeling.
Aanmelden - Aanmelden voor de auditie is niet meer mogelijk
Om je aan te melden voor de auditie, ga je naar Studielink en maak je een account aan. Je krijgt dan van ons per e-mail een uitnodiging en een vragenlijst. Enkele dagen na de aanmeldingsdeadline krijg je per mail nadere informatie over het auditieprogramma.
De opleiding kan op enig moment besluiten de mogelijkheid tot aanmelden te stoppen, indien het aantal inschrijvingen te hoog oploopt. Er zal in dat geval worden gekeken of er een extra auditiemoment wordt ingelast.
Direct aanmelden bij Studielink
Auditiedata - Aanmelden voor de auditie is niet meer mogelijk
De auditierondes vinden plaats op maandag 17 t/m vrijdag 21 maart 2025:
- Ronde één (1-dag): maandag 17 maart (voor NL-auditanten) of dinsdag 18 maart (voor NL + niet-NL auditanten).
Uitslag: woensdag 19 maart. - Ronde twee (2-dagen): donderdag 20 en vrijdag 21 maart 2025.
Uitslag: dinsdag 25 maart.
De auditie
De selectiedagen
Het selectieproces 2024 voor de opleiding Artisteducator in Dans bestaat uit twee rondes. De eerste ronde bestaat uit één dag. Na deze dag hoor je of je doorgaat naar de tweede ronde. De tweede ronde neemt twee dagen in beslag en hierna volgt de definitieve uitslag.
Tijdens de selectiedagen worden verschillende workshops aangeboden. Elke workshop richt zich op specifieke kwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen die nodig zijn voor onze opleiding. We kijken naar artistiek vermogen, onderzoekend vermogen, verbindend vermogen, fysiek lerend vermogen, omgevingsgerichtheid en intrinsieke motivatie.
Door deze workshops krijg je ook een goede indruk van onze manier van werken en of deze opleiding iets voor je is.
De eerste ronde
De dag start gezamenlijk met alle deelnemers en daarna volg je drie workshops in een kleinere groep: Solo en Artist talk, Movementlab en Makerslab.
Workshop Solo en Artist talk (90 minuten)
In deze workshop kijken we naar je artistiek en verbindend vermogen. Je presenteert een solo en we gaan met elkaar in gesprek over onderwerpen zoals je creatieve proces en gebruikte inspiratiebronnen.
Criteria solo (bereid deze van te voren voor): Minimaal 1 en maximaal 2,5 minuut, Kies zelf je dansstijl, inspiratiebron/concept (dit is een kerngedachte of verhaal achter je dans). Je laat je solo zien zonder muziek.
Workshop Movementlab (90 minuten)
In Movement lab kijken we naar je artistiek en onderzoekend vermogen. Hierbij gaat het om de unieke manier waarop jij beweegt en je in dans kan uiten. Je ontwikkelt je eigen bewegingstaal op allerlei manieren. Hierbij staan creativiteit en individuele expressie centraal.
Workshop Makerslab (90 minuten)
In de workshop Makerslab kijken we naar je verbindend en onderzoekend vermogen. Je gaat aan de slag met dansmaken en je werkt je vanuit verschillende inspiratiebronnen. We dagen je uit om een verbinding te maken met anderen, lef te tonen en initiatief te nemen.
De tweede ronde
De tweede ronde bestaat uit twee dagen. De eerste dag heeft weer een gezamenlijke start, daarna volg je twee workshops en heb je een motivatiegesprek.
Workshop Dans (90 minuten)
Aan het begin van de eerste dag volgt iedereen een workshop Dans. Hierbij kijken we naar je fysiek lerend vermogen. Je kiest zelf in welke stijl je deze workshop wilt volgen.
Workshop Issue Based (2 dagdelen)
Deze workshop bestaat uit twee dagdelen; een middag en een ochtend. In deze langere workshop komen je artistiek, onderzoekend en verbindend vermogen weer aan bod en kijken we naar je omgevingsgerichtheid. Na een introductie van Issue Based werk je in een groep van vijf tot zeven deelnemers aan een klein project vanuit een onderwerp of thema.
Motivatiegesprek (ca 10 minuten)
Ergens gedurende de twee dagen heb je een kort gesprek. Hierin kijken we naar je motivatie en de verwachtingen die je van de opleiding hebt.
Dans Medisch Onderzoek
De opleiding Artisteducator in Dans is een veelzijdige opleiding en biedt mogelijkheden in een zeer breed werkveld. De fysieke eisen die er aan je gesteld worden zijn hoog en het is belangrijk dat je je lichaam goed leert kennen. Na een positieve uitslag van de auditie moet je daarom een Dans Medisch Onderzoek (DMO) doen, waarbij wordt gekeken of je de belasting fysiek van de opleiding aankan. Het DMO wordt uitgevoerd bij Sport Medisch Centrum Papendal en bestaat uit twee delen:
- Een medische screening door een sportarts.
- Een orthopedische screening door een fysiotherapeut.
Na een positieve uitslag bij de audities kun je je hiervoor inschrijven, met keuze uit een aantal gegeven data.
Goed voorbereid naar de auditie
Wil je je voorbereiden op de auditie? Kom dan naar de open dag en kies daarnaast uit onze volgende vooropleidingen:
- Auditieworkshop
Werk in vijf zaterdagen aan de ontwikkeling van je creatieve en technische dans-skills.
Meer over de Auditieworkshop - Oriëntatiecursus DansLAB
Wil jij je danstalent verder ontwikkelen, je voorbereiden op audities doen en kijken of de opleiding Artisteducator in Dans van ArtEZ bij je past? Kies dan voor DansLAB. Dit is een uitgebreide cursus met aandacht voor danstraining, je danstaal onderzoeken en jezelf presenteren. Je werkt op verschillende manieren aan je dansskills, zowel bij ArtEZ als op een buitenlocatie en online. Daarnaast krijg je een aantal opdrachten waaraan je zelf thuis aan kunt werken. Je wordt tijdens de hele cursus intensief begeleid en gecoacht. Leuke extra kans: je kunt als dansLAB-deelnemer ook gratis meedoen aan de 'performance labs', onder leiding van vierdejaars studenten van de bacheloropleiding Docent Dans. Meer informatie hierover volgt bij de start van de cursus.
Meer over DansLAB