Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Een onderzoek naar de manier waarop dingen zijn / waren / zouden moeten zijn

Iedere maand publiceert het programma Future Justice verhalen van studenten en alumni, die hun visie op de toekomst presenteren. Elke deelnemer biedt een blik op een mogelijke toekomst, vanuit eigen perspectief en artistieke praktijk.

Een onderzoek naar de manier waarop dingen zijn / waren / zouden moeten zijn

Where is 'we'? is een reflectief en prospectief audiovisueel essay dat de huidige toestand van de samenleving bekritiseert en een lens biedt, door de metafoor van rijst, om een ​​toekomstige co-vernment-ecologie voor te stellen die is gebouwd op collectiviteit, zorg en daadkracht.

"Het essay is een combinatie van tekst en audio en documentatie van mijn doorlopende voorstelling ‘Naming the Unnamed’, waarin ik samen met de deelnemers de namen van Indiase arbeidsmigranten op elke rijstkorrel schreef. Dit werk raakte kwesties van verhongering, migratie en onwetendheid aan door een publieke interventie te maken door middel van performance om ruimtes van zorg, intimiteit en aandacht te creëren en modellen voor toekomstige gerechtigheid te bieden."

De registratie van de voorstelling Naming the Unnamed is te bekijken youtu.be/FNu7nqAcblo

Video Essay Future Justice

Over Anushka Nair

Anushka Nair is een performancekunstenaar en acteur uit India. Ze volgt een masteropleiding in Home of Performance Practices van ArtEZ University of Arts, Nederland. Haar huidige onderzoek en werk draait om de relatie tussen mensen en meer dan mensen, en de opkomst van meerdere subjectiviteiten in haar performatieve ontmoetingen. De gastvrije verwikkelingen en intimiteit van menselijke en meer dan menselijke entiteiten en hun onderling verbonden agentschap, ontologie en worden zijn haar speerpunten. Door middel van een posthumanistische benadering wil ze de noties van afzonderlijke en vaste subject-object-identiteiten in vraag stellen.