Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

#finalsfriday 2: Genieten van afstudeerwerk

  • Beeldende Kunst
  • Vormgeving
  • Fashion
  • Schrijven
  • Muziek
  • Dans
  • Theater
  • Architectuur en...
  • Docentopleidingen

Van muziek tot mode en van theater tot beeldende kunst. Jij krijgt ook deze week de kersverse verhalen, het nieuws en de events van onze afstudeerders te zien, in de tweede #finalsfriday.

Maya Kehren, Jazz & Pop Arnhem
Maya Kehren, Jazz & Pop Arnhem

De nieuwe lichting stelt zich voor

Wie zijn ze, wat inspireert ze, wat maken ze? De afstuderende studenten stellen zich voor op hun eigen finals studentenpagina.

Beeld: Dance Artist

Maak kennis met de nieuwe lichting

Verhalen die je móet lezen

Muziek op het witte doek: Sophie componeert multimediaal

Ze is in haar studie vaak onzeker geweest: doe ik het wel goed genoeg? Maar met haar finals voorstelling maakt ze een krachtig statement. Sophie Rothbarth studeert af van de opleiding Composition for Film & Theatre met een controversieel thema: genetische manipulatie bij muggen. In een multimediale voorstelling laat ze met haar eigen muziek verschillende perspectieven op dit onderwerp zien én horen.

Tussen mond en oor: de stem in niemandsland

Als je naar iemands stem luistert zonder die persoon te zien, vorm je dan een beeld van diegene? Van diens humeur, gender, lichaam of misschien zelfs het karakter van de spreker? Waarschijnlijk is het antwoord ja. Sociale connotaties en gender normen zijn verweven in de stem. Maar wat als we met deze verwachtingen gaan spelen, en de boel een beetje opschudden? Wat blijft er dan over van de stem? Ermis Christodoulou, masterstudent Performance Practices, onderzoekt hoe we de stem kunnen ontdoen van sociale connotaties. Ermis vertelt over hoe zijn achtergrond in de wetenschap, zijn ervaringen als transgender persoon en de twee jaar in de Home of Performance Practices hem hebben geholpen om zijn afstudeerproject vorm te geven.  

Bezoek deze events

Double bill: GASLIGHT, GATEKEEP, GIRLBOSS / THIS IS DEFINITELY NOT A STORY ABOUT WITCHES

Toneelschool & Docent Theater
Donderdag 8 juni 20:30 – 21:30 uur
Theater Ins Blau

In Gaslight, Gatekeep, Girlboss gaan een gevestigde en een ambiërende schrijver de strijd met elkaar aan op het gebied van kunst, machtsmisbruik en de angst voor de publieke schandpaal. Een scherp stukje zeitgeist waar met humor en schwung wordt gereflecteerd op macht, “het grijze gebied” en hoe als nieuwe generatie om te gaan met ingesleten problematiek.

In de voorstelling THIS IS DEFINITELY NOT A STORY ABOUT WITCHES geven drie jonge vrouwen; Fabiënne Rutten, Joëlle Vaartjes en Minne Thomas, in een concertante performance, stem aan hun feministisch perspectief op de West-Europese heksenjachten die plaatsvonden tussen de 15e en 18e eeuw. In vurige teksten en door middel van humor bevragen ze de invloed van de heksenvervolging op de sociale, maatschappelijke en politieke posities van vrouwen toen en nu. Welke sporen hebben de heksenjachten achtergelaten in de huidige samenleving en in de levens van deze 3 vrouwen?

Final Popacademie - Bob Mali, drums

ma 5 juni 2023
Zaal open: 20.30 uur, Aanvang concert: 21.00 uur
ArtEZ Conservatorium Van Essengaarde 10, Enschede Theaterzaal

Tijdens deze final laat Bob Mali zien wat hij in huis heeft als drummer. In 45 minuten laat Bob met 4 bands een uiteenlopend repertoire horen, waarmee hij zich laat zien als veelzijdige drummer. Tijdens de show zul je worden verrast door visuals, een lichtshow die perfect in sync is met de muziek en 45 minuten aan eigen werk van 4 (!) bands. Het concert is openbaar en gratis toegankelijk.

Er is nog veel meer te bezoeken!

Het laatste nieuws

Fashion Design: weer een live afstudeershow én de opleiding bestaat 70 jaar!

Vandaag is een mijlpaal voor Fashion Design. Na de afgelopen jaren met afstudeerfilms is de opleiding blij om weer een live graduation show te organiseren. Als kers op de taart viert Fashion Design dit jaar haar 70-jarige jubileum.

Foto: GENERATION 65, door Luisa Haddad Zavadinack & David Mollema

Blijf ons volgen

Alles wat je wilt weten over de finals, van evenementen tot verrassende verhalen, vind je op artez.nl/finals. Iedere dag vind je hier de nieuwste finals updates. Wil je niks missen? Volg ons dan ook op InstagramTikTok en LinkedIn, waar we regelmatig updates delen met de hashtag #artezfinals

Wil je updates in de mail ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!