Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Composition for Film and Theatre
Alle opleidingen   Composition for Film and Theatre

Composition for Film and Theatre

  • Bachelor
  • 4 jaar
  • Engels
  • Arnhem
  • Online

Composition for Film and Theatre is een hybride opleiding die on campus of in haar geheel online te volgen is. Je kunt zelfs per studiejaar switchen! Een opleiding voor componisten die graag werken in veel vrijheid, en met andere disciplines zoals dans en theater.

Ontdek meer

Composition for Film and Theatre

Waarom kiezen voor Composition for Film and Theatre?

Live in concert

Hoe klinkt jouw film- of theatercompositie als een orkest het live uitvoert? Werk samen met gerenommeerde artiesten.

Veel vrijheid

Ideeën voor een te gek muzikaal experiment? Graag! Ga op zoek naar de grenzen van jouw creativiteit.

Multidisciplinair samenwerken

Werk samen met studenten van andere kunstdisciplines. We bieden je volop mogelijkheden.

Hightech samenspel

Met de nieuwste technieken en faciliteiten kun je real-time lessen volgen en samen online componeren.

Individueel leerpad

Jouw ambities en dromen staan centraal. Met een ruim aanbod aan keuzeonderdelen vorm jij je eigen leerpad.

Overal ter wereld

De opleiding is overal te volgen. Per studiejaar kun je switchen tussen online en on campus onderwijs.

Focus op makerschap 

Je weet al het een en ander van compositie af. Misschien heb je het jezelf aangeleerd, of misschien heb je een vooropleiding gevolgd. Je denkt en werkt vanuit muziek, je houdt van het experiment en het vindt het leuk om de grenzen van muziek en van je eigen kunnen op te rekken. Klinkt dit herkenbaar? Dan heeft deze opleiding je veel te bieden! Want wát je wil maken, dat is aan jou. Hoe je dat doet, dat leer je tijdens deze opleiding. In de studie ligt de focus op makerschap; wij leren je de ambachtelijke vaardigheden die je nodig hebt om een echt goede componist te worden.

Verbreed je horizon, vind je geluid 

Om de opleiding precies aan te laten sluiten op jouw ambities, bestaat ongeveer een kwart van het lesprogramma uit keuzeonderdelen. Door samenwerkingen met orkesten en theatergroepen, maar ook studenten van onze Arnhemse academies Theater & Dans en Art & Design, verbreed je je horizon. Eenmaal afgestudeerd aan Composition for Film and Theatre, ben je een componist die midden in de wereld staat, met een sterke visie op en een brede blik over het muzikale en creatieve speelveld. Je voelt je niet alleen comfortabel in je compositievaardigheden, maar weet ook waar je kansen liggen!

On campus of online?

Wanneer je ervoor kiest om deze opleiding online te volgen, kun je vanuit alle hoeken van de wereld meedoen met het lesrooster. Je hebt tegelijk les met je medestudenten die de fysieke variant volgen. We maken op het Conservatorium gebruik van de nieuwste real-timetechnieken waardoor je zeer nauwkeurig samen kunt componeren en spelen, ook op afstand. 

Wil je tijdens de opleiding switchen tussen online onderwijs en on campus onderwijs aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem? Dat kan! Je kunt de opleiding ieder studiejaar aanpassen naar wat op dat moment het best bij jouw leven past.

Ontdek meer