Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Off to Slumberland: afstuderen bij Fashion Design

  • Fashion

Nemo Cheminée heeft de opleiding Fashion Design gedaan. Hij neemt ons mee in zijn collectie ‘Off to Slumberland’, waarmee hij afstudeert. “Alles was begonnen bij dit boek: ‘Little Nemo in Slumberland’. Dit boek is ongelooflijk. Het gaat over een kind dat droomt dat letterlijk alles mogelijk is. En dat vind ik geweldig. Mijn collectie is dan ook gebaseerd op de personages in dit verhaal.”

Off to Slumberland: afstuderen bij Fashion Design

In de video zien we lange jurken en andere designs. Nemo vertelt dat het een uitdaging was om zoiets te ontwerpen en te maken: “Dat is iets waar mijn docent mij in het eerste jaar voor gewaarschuwd heeft. Ik heb de neiging om technieken te gebruiken waarbij ik veel stof nodig heb.” We zien een jurk van 2,5 meter lang en een ander design waarvoor Nemo maar liefst 170 meter aan stof heeft gebruikt. En als hij wordt gevraagd waar hij naartoe werkt, antwoordt Nemo: “De grote droom is om kostuumdesign te doen voor grote Hollywood producties.

En samen te werken met iemand als Tim Burton of Guillermo del Toro. Dat is mijn droom.

        De bachelor Fashion Design van ArtEZ in Arnhem behoort tot de beste modeopleidingen van Europa. Deze hbo-opleiding werd in 2011 onderscheiden met de Grand Seigneur. Je wordt getraind om je te ontwikkelen op gebieden als creativiteit, originaliteit en actualiteit. Daarnaast ligt ook een sterk focus op praktische en ambachtelijke vaardigheden. Je studeert in een hechte community en specialiseert je in 2D of 3D. Nadat je afgestudeerd bent, kan je aan de slag als ontwerper of mode-illustrator.

Nemo's showcase

Meer info over Fashion Design