Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Hoe gaat het nu met Michael de Geus?

  • Fashion

Vorig jaar sprak ditisarnhem.nl Michael de Geus. Hij was toen één van de afstudeerders uit de 63ste lichting van de bachelor Fashion Design in Arnhem. Inmiddels is Michael aan het werk in Kopenhagen. Hoe gaat het met hem?  

Hoe gaat het nu met Michael de Geus?

”Ik wil de wereld ontdekken en van alles leren” - met die woorden eindigde Michael vorig jaar zijn verhaal en dat is ook precies wat hij aan het doen is. Via een iemand die stage liep bij HELIOT EMIL in Kopenhagen, kwam Michael in contact met het modemerk, waar hij werd aangenomen als Assistent Designer.  

Aan het werk in Kopenhagen

”De klik was er meteen en nog voor de volgende lichting aan ArtEZ begon, was ik al naar Denemarken verhuisd. Ik heb het enorm naar mijn zin in Kopenhagen en op mijn werk. Het is anders dan school, je kijkt hier minder naar eigen perspectief en moet je meer verdiepen in wat het bedrijf wilt en wat hun doelen zijn. Ik vond het heel leuk om te ontdekken wie de persoon was voor wie ik ontwierp. Wat draagt deze persoon, waar gaat deze persoon heen, enzovoort. Ik startte aan het begin van het modeseizoen met research, in een klein team met veel verantwoordelijkheid. Het ging stapsgewijs en later rolde ik meer in de productie”, vertelt Michael. 

Paris Fashion Week

Een van de hoogtepunten van het jaar van Michael was de Paris Fashion Week. ”Het toewerken naar één ding vond ik op school al heel leuk en dat hadden we met de Paris Fashion Week natuurlijk ook. Je bent er zo mee bezig en dan is het af. Begin maart zijn we naar Parijs vertrokken met het team, in Palais de Tokyo gaven we onze debuutshow, supertof. Het was echt doorwerken tot laat in de nacht, maar het was het allemaal waard.” 

Wat Michael vanuit ArtEZ heeft meegenomen is de werkmentaliteit:  
 

”Bij ArtEZ moest je hard werken en dat doorpakken en die mentaliteit, daar heb ik nu nog veel aan. Daarnaast heb ik ook veel aan de technische basis die bij ArtEZ is gelegd. Ik heb het ontzettend naar mijn zin in Kopenhagen!”