Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Finals Product Design: emoties fysiek verwerken met objecten

  • Vormgeving

Frouke Engel studeerde af aan de opleiding Product Design en in een video vertelt ze over het doel van haar afstudeerproject. “Ik vind dat er meer mogelijkheden zouden moeten zijn om fysiek je emoties te verwerken, en niet alleen maar te praten. Als je in de knoop zit, dan wil je niet een pion tegenover je hebben staan. Dan wil jij iets kunnen vasthouden wat jouw emoties ondersteunt. Ik heb dat nog niet veel gezien om me heen. En ik denk dat dat van toegevoegde waarde kan zijn.”

Finals Product Design: emoties fysiek verwerken met objecten

Gebaseerd op haar eigen onderzoek, heeft Frouke objecten gemaakt waarmee ze hoopt mensen te helpen hun emoties fysiek te verwerken. “Ik vind het heel mooi om te zien. En voor mij is dat iedere keer weer spannend, omdat er iedere keer iets anders gebeurt. Ik zie heel erg de schoonheid van emoties. Ondanks dat het soms heftige emoties zijn, geniet ik ervan omdat ik daarna ook weer de ontlading zie. Ik vind het mooi om te zien dat een object als dit zoiets kan doen. En teweeg kan brengen.” Frouke zegt dat haar werk gelukt is op het moment dat mensen haar zelf vertellen dat het iets met ze doet.

      Op de vraag of ze in de zorg gaat werken, antwoordt ze: “Nee, ik ga niet in de zorg werken. Ik zie mezelf echt als een creatieveling. Ik maak heel graag verbindingen. Dus ik ga graag in gesprek en ik ga graag samen met specialisten verkennen wat de mogelijkheden zijn. En ik denk dat dat tot veel meer kan leiden dan wanneer ik mezelf helemaal in de zorg zou storten.”
      De hbo-opleiding Product Design is voor de toekomstige, innoverende ontwerper met veel verbeeldingskracht. Je ontwikkelt producten voor de wereld van morgen. Je ontvangt veel persoonlijke coaching en uitstekende werkplaatsen om jouw ideeën vorm te geven. En je wordt begeleid door docenten en gastdocenten uit het (inter)nationale werkveld. Ongeveer de helft van de alumni eindigt na het afstuderen in een internationale context. Nadat je afgestudeerd bent, mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren en kan je aan de slag als (zelfstandige) productontwerper.

Frouke's showcase

Meer info over Product Design