Naar overzicht
Naar overzicht

Médée-machine

Médée-machine
10 mrt 2017
-
12 mrt 2017
10 mrt 2017
-
12 mrt 2017
Arnhem
Foto: Mirthe Dokter
Foto: Mirthe Dokter

Om haar geliefde Jason te helpen het Gulden Vlies te bemachtigen, is Medea tot het uiterste gegaan. Tijdens de vlucht uit haar thuisland ging zij zelfs zover haar bloedeigen broer in stukken te snijden. Nu zijn Jason en Medea vreemdelingen in Korinthe en proberen ze een nieuw bestaan op te bouwen. Voor Jason lijkt de nieuwe liefde tussen hem en de dochter van koning Kreon een uitweg uit de problemen. Maar Medea laat zich niet zomaar aan de kant zetten…

De Franse barokcomponist Marc-Antoine Charpentier gebruikte de bekende Medea-mythe als uitgangspunt voor zijn enige grand ‘opera "Médée". Met regisseur Sybrand van der Werf blazen studenten van de opleiding muziektheater van het ArtEZ het stof van dit oude materiaal en zetten het naar hun eigen hand. In een bonte mengeling van stijlen krijgt het vreselijke verhaal van Medea vorm, waarbij het origineel uit de barok-periode altijd uitgangspunt blijft: soms letterlijk, soms verstopt in stomende rock of beukende trance.

Médée-machine wordt gespeeld door: Kas Driessen, Maartje Goes, Samir Hassan, Frans Kemna, Bart Klop, Mirjam Mertens, Cassandra Onck, Milou Peters en Anne de Blok.

Regie: Sybrand van der Werf

Speeldata
Vrijdag 10 maart: 20.00 uur (première)
Zaterdag 11 maart: 14.30 uur en 20.00 uur
Zondag 12 maart: 14.30 uur

Kaarten €5 (studenten muziektheater gratis toegang).
Reserveren via: reserveren.muziektheater@artez.nl

Theater de Leeuw
Leeuwensteinplein 1

6824 DA Arnhem
www.theaterdeleeuw.nl

Deel dit