Aanmelden

Wil je toelating doen voor een bachelor-, masteropleiding of associate degree, meld je dan aan via Studielink, het online inschrijfsysteem van het hoger onderwijs.

Zo meld je je aan in Studielink:

1. Ga naar ArtEZ in Studielink.

2. Maak een account aan.
Als je in Nederland woont, dan maak je een account aan door het invoeren van je DigD en andere persoonlijke gegevens. Een DigiD vraag je aan via www.digid.nl. Dit kan enkele werkdagen duren.
Woon je (nog) niet in Nederland, dan kan je geen gebruik maken van DigiD en moet je inloggen met een Studielinkgebruikersnaam en -wachtwoord.

3. Meld je aan voor de toelatingsprocedure van de gewenste opleiding (maximaal 4, aanmelden is mogelijk vanaf 1 oktober). Je aanmelding gaat via Studielink naar de afdeling Studentenzaken van ArtEZ. 
Ga naar Dutch Art Institute (DAI) ART PRAXIS als je je wilt aanmelden voor de toelatingsprocedure van deze masteropleiding.

Tip: Studielink heeft een handig Stappenplan om je verder te helpen. Ook vind je er antwoorden op 'veelgestelde vragen'.

Let bij invoer op het volgende:

  • In Studielink kun je kiezen voor opleidingen op locaties die ArtEZ niet aanbiedt. Daarom wordt in Studielink de locatie direct achter de opleidingsnaam vermeld, bijvoorbeeld Docent Theater Arnhem en
    Docent Theater Zwolle.
  • In Studielink moet je kiezen tussen voltijd en deeltijd. ArtEZ heeft slechts enkele opleidingen in deeltijd. Je vindt deze informatie bij de studieduur van de opleiding.
  • Voor de bacheloropleiding Dans en Docent Dans moet je een pasfoto meesturen. Via Studielink wordt je doorgelinkt naar een online formulier waar je je pasfoto kunt uploaden.
  • Maak je een onjuiste keuze dan dien je je aanmelding binnen Studielink opnieuw te doen. De afdeling Studentenzaken neemt dan contact met je op.

Deadline aanmelden

De uiterste aanmelddatum verschilt per opleiding. Voor sommige opleidingen is een vroege aanmelding vereist. Voor andere studies is aanmelden na 1 mei nog mogelijk. Check daarom bij de opleiding van je keuze de toelatingsdata en lees meteen de toelatingscriteria goed door.

Voldoe je niet aan vooropleidingseisen?

In zeer uitzonderlijke gevallen kunnen studenten die niet aan de wettelijke vooropleidingseisen voldoen, via een zogenoemd colloquium doctum-procedure instromen.
Dit kan alleen als uit het toelatingsexamen blijkt dat je uitzonderlijk getalenteerd bent en de examencommissie besluit je voor te dragen voor deze procedure.
Let op: de colloquium doctum procedure is alleen mogelijk bij toelatingen tot de Bacheloropleidingen.

Inschrijven na toelating

Wanneer je bent toegelaten, kun je je vanaf half juni in Studielink inschrijven voor de opleiding. Ieder jaar moet je je herinschrijven. Je wordt vooraf geïnformeerd door de afdeling Studentenzaken.