Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

ArtEZ op de Dutch Design Week 2021: meer doen met minder

“We staan op een veranderend punt in de geschiedenis,” zei lector Jeroen van den Eijnde (Tactical Design) tijdens de Dutch Design Week 2021 in Eindhoven. “We moeten ons gedrag veranderen: méér doen met minder." In de video zien we een oproep tot minder: minder consumptie, minder producten en dus minder afval. En daar waar het niet minder kan? Meer beter: meer duurzame producten met meer waarde, waardoor consumenten op een andere manier met producten omgaan. Dat is waar het om draaide tijdens de Dutch Design Week 2021.

Studenten van ArtEZ presenteren hun werk tijdens de Dutch Design Week 2021.
Studenten van ArtEZ presenteren hun werk tijdens de Dutch Design Week 2021.

In de video zien we ook studenten en onderzoekers van ArtEZ hun werk presenteren. Van gifjes uit de eerste dagen van het internet tot uitwasbaar maandverband. En van een kledingstuk vol zakken dat als veilige leefruimte dient, tot schoenen geïnspireerd op niet-menselijke creaties. Met ‘The Greater Number’ als overkoepelend thema werd gezocht naar een hernieuwde waarde tussen consument en product. De zoektocht naar het betere aantal.

“Het is erg belangrijk voor ArtEZ om hier te zijn en te worden gezien door een groot publiek”, vertelt Jeroen. “Het is belangrijk omdat kunst en kunsteducatie vaak worden gezien als iets onbelangrijks in onze maatschappij. Maar alle topics die je hier ziet, zijn gerelateerd aan belangrijke vraagstellingen. Het is goed dat we laten zien dat we niet slechts kunstenaars zijn, maar ook changemakers voor onze maatschappij.”  

 Ontdek meer over ArtEZ en de Duch Design Week 2021