Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram

Stagelopen in je eigen bedrijf

Stagelopen in je eigen bedrijf (SLIEB) maakt het voor studenten mogelijk om hun ArtEZ studie met hun eigen onderneming te combineren. Zo kunnen ze hun carrière als zelfstandig kunstenaar/ artiest/ vakman/performer/ontwerper al tijdens hun studie naar een hoger niveau brengen om hun toekomstdroom te verwezenlijken.

Stagelopen in je eigen bedrijf

Het stagelopen in je eigen bedrijf is een onderdeel van de Top Sport Regeling (TOR), een regeling die meerdere onderwijsinstellingen in Nederland al aanbieden en waarin studenten hun studie en het bedrijven van topsport combineren.

In het kalenderjaar 2024 kunnen 10 ArtEZ studenten met geld uit de Kwaliteitsafspraken stage lopen in hun eigen bedrijf. Studenten krijgen hiermee de kans om al te gaan ondernemen, zonder tekort te schieten in de eisen die jullie als opleiding aan hen stellen.

We hebben twee (online) informatiebijeenkomsten ingepland waarin we uitleggen wat ervoor nodig is om een student dit traject te kunnen aanbieden.

Meld je hier aan voor één van de bijeenkomsten:

Donderdagochtend 7 december 11:00 -12:00 uur
Dinsdagmiddag 9 januari 15:00 – 16:00 uur

Download hier de pdf met aanvullende informatie voor jou als docent en opleiding. De informatie voor de student is binnenkort ook als los bestand te downloaden op de pagina ArtEZ Business Centre voor studenten onder SLIEB.

Het aanspreekpunt voor de opleiding is Andrew David, de coördinator van SLIEB. Wij gaan het proces en de opbrengsten monitoren en hopen boven water te krijgen of deze vorm van maatwerk iets oplevert voor de student en de opleiding.

Ter inspiratie, lees hier het verhaal van Joep van den Boom, student Media Music in Enschede die niet als een werknemer ergens stage wilde lopen maar zich tijdens zijn stage juist wilde focussen op zijn eigen bedrijf.