Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Vooropleiding Dans

Vooropleiding Dans

 • Voortraject
 • Minimaal 1 jaar
 • Nederlands
 • Enschede

De Vooropleiding Dans van ArtEZ stelt jonge dansers in staat om school te combineren met professioneel dansonderwijs, gericht op hedendaagse dans.

Ontdek meer

Vooropleiding Dans

In het kort

  • Je kan de ArtEZ Vooropleiding Dans ook volgen in Arnhem en Venlo. Alle vooropleidingen hebben hetzelfde doel: het ontwikkelen van jouw fysieke en mentale vaardigheden als danser.
  • Professioneel dansonderwijs volgen en je schooldiploma’s halen bij het Stedelijk Lyceum Kottenpark
  • Voor aanstormend en toptalent vanaf basisonderwijs groep 7
  • Begeleiding in een professionele setting door gepassioneerde dansdocenten
  • Gericht op eigenheid in dans, maar met een stevige basis in verschillende danstechnieken waardoor je je in allerlei dansstijlen verder kunt ontwikkelen
  • Gezonde, natuurlijke vorming van je fysieke en mentale ontwikkeling als danser, passend bij jouw leeftijd, mogelijkheden en manier van leren
  • Je maakt kennis met de vele beroepsmogelijkheden in het dansvak door middel van wekelijkse gastlessen

Oriëntatieklas voor jonge dansers

In het dansvak is het belangrijk dat je op jonge leeftijd aan de voorbereiding begint. Weet je nu al dat je later professioneel danser, dansdocent of choreograaf wilt worden? Of hou je van dansen, maar weet je nog niet wat je ermee wilt? Bij ArtEZ kun je al in groep 7 en 8 van de basisschool starten met de oriëntatieklas. De perfecte manier om uit te zoeken of je verder wilt in het dansvak. Na de oriëntatiefase kun je auditie doen voor de Vooropleiding Dans voor middelbare scholieren.

Meer over de oriëntatieklas

Internet-Muziek- en dansavond, Lieke Torenvlied, Justina Koffi en Luna Karnebeek: foto Bert Holtmann

Combineer school met een intensieve dansopleiding

Op een gewone middelbare school is het vaak lastig om een intensieve opleiding dans te combineren met school. Wij zijn onderdeel van het Stedelijk Lyceum Kottenpark in Enschede. Deze school voor havo, vwo/atheneum en Gymnasium behoort tot een van de twaalf DaMu scholen van Nederland. Hier kunnen jonge talenten in Kunstklassen een aangepast curriculum volgen, waardoor jij - naast alle danslessen, projecten en voorstellingen die bij de Vooropleiding Dans horen – ‘gewoon’ je schooldiploma halen.

Na de vooropleiding ben je goed voorbereid op de toelating van de bacheloropleidingen Dans en Docent Dans.

Workshopdag Vooropleiding

De Workshopdagen op donderdag 26 januari of vrijdag 27 januari 2023 zijn een mooie kans om ArtEZ dansonderwijs te leren kennen. Je krijgt les in klassieke dans, moderne dans en folklore. Daarna geven leerlingen van de Vooropleiding Dans een presentatie. De Workshopdag wordt verzorgd door docenten van de opleiding.

Meld je aan voor de Workshopdag