Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie
Menu Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie

Na je studie

Na je studie

Eenmaal afgestudeerd ben je een professional die zelf artistiek vaardig is, maar ook in staat is om de wereld van kunst en cultuur toegankelijk te maken voor allerlei verschillende mensen op verschillende plekken. Je beschikt daarnaast over de kennis, ervaring en (onderzoeks-)vaardigheden die je in staat stellen om jouw professionele, kunsteducatieve praktijk naar een hoger level te tillen – en dat steeds te blijven doen. Je onderzoeksproject vormt dus het startpunt van een continu leerproces: een manier van denken en doen waar je je hele leven mee vooruit kunt.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie mag je zowel de titel Bachelor of Education (BEd) als de titel Master of Education (MEd) voeren.

Aan het werk

Met zowel een bachelor- als een masterdiploma op zak, heb je toegang tot een breed werkveld. Je kunt als kunst- en artisteducator zowel binnen als buiten het onderwijs aan de slag, op een mbo- of hbo-opleiding of in de buitenschoolse kunsteducatie – denk aan kunstencentra en educatieve afdelingen van culturele instellingen.

Binnen het onderwijs kun je werken in het primair onderwijs, het speciaal onderwijs, de eerste fase van het voortgezet onderwijs, de bovenbouw van het vmbo en tweede fase van het voortgezet onderwijs (vo)/voorbereidend hoger onderwijs (vho). Je kunt in het onderwijs werken als docent beeldende vorming, maar bijvoorbeeld ook als ckv-docent, docent kunst algemeen, docent kunstgeschiedenis, docent mediavormgeving of docent tekenen. Daarnaast ben je als gediplomeerd docent beeldende kunst en vormgeving bevoegd om les te geven in het mbo en het hbo. Je diploma is een brede onderwijsbevoegdheid.

Kunsteducatie buiten het onderwijs

Met je diploma kun je ook aan de slag in het kunsteducatieve werkveld. Binnen de instellingen in dit werkveld kan je zowel beleidsmatige, coördinerende als meer uitvoerende rollen vervullen. Te denken valt aan: musea, culturele instellingen, kunstenaarsinitiatieven, festivals en online platforms.