Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie
Alle opleidingen   Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie

Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie

  • Master
  • 3 jaar, deeltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

In dit double-degree traject behaal je in drie jaar tijd je bachelor én masterdiploma Kunsteducatie, ontwikkel je je tot een maatschappelijk betrokken onderzoeker en kun je als kunstdocent lesgeven in het voortgezet onderwijs en mbo.

Ontdek meer

Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie

Waarom kiezen voor de Versnelde combinatieroute bachelor/master Kunsteducatie?

Versneld deeltijdtraject

Je rondt binnen drie jaar (in plaats van vier) de bacheloropleiding DBKV op Maat én de masteropleiding Kunsteducatie af.

Interdisciplinaire leergemeenschap

Je wordt onderdeel van een interdisciplinaire leergemeenschap en maakt kennis met een gevarieerde groep collega-artisteducators

Creëer sociale impact

Het praktijkgerichte, maatschappelijk geëngageerde (studie)programma van dit traject daagt je uit jouw interesses en expertises aan maatschappelijke thema’s te koppelen.

Brede lesbevoegdheid

Na je studie heb je een brede lesbevoegdheid voor de beeldende kunstvakken in het vo en mbo, inclusief de vakken ckv en kunst algemeen

Theorie en praktijk gaan hand in hand

Theorie en praktijk zijn tijdens deze combinatieroute permanent met elkaar verbonden. Met de theoretische kennis die je opdoet, bekrachtig je jouw positie in de praktijk en onderbouw je jouw rol als kunsteducator.

Twee diploma's

Na twee jaar ontvang je een diploma DBKV op Maat en na drie jaar een diploma Master Kunsteducatie.

Sterker in je rol als docent, kunstenaar en onderzoeker

Tijdens dit versnelde driejarige traject volg je anderhalf jaar lang het programma van de deeltijd bacheloropleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat en anderhalf jaar lang het programma van de deeltijd masteropleiding Kunsteducatie. Waar je in de eerste helft van dit traject wordt opgeleid tot een artisteducator die het kunstenaar- en docentschap met elkaar verbindt, bestaat de tweede helft vooral uit onderzoek doen naar sociaal-maatschappelijke vraagstukken in de context van recente en inspirerende ontwikkelingen in de kunst-gebaseerde pedagogiek. Je ontwikkelt je als agent of change en leert nog sterker te staan in je rol als docent, kunstenaar en onderzoeker.

Onderwijsbevoegheid én een masterdiploma

Dit double-degree traject is bedoeld voor studenten die al in bezit zijn van een bachelordiploma van een hbo kunstopleiding (fine art of vormgeving), en daarna in 3 jaar zowel een onderwijsbevoegdheid als een masterdiploma willen behalen. De rollen van docent, kunstenaar en onderzoeker zijn in deze combinatieroute onlosmakelijk met elkaar verbonden: ze bekrachtigen en completeren elkaar.

Ontdek meer