Toneelschool

Toelating

Nu al een start maken met acteren?

Volg de Theatervooropleiding Oost of een LOT-cursus.

Toelating

ArtEZ zoekt voor de Toneelschool in Arnhem ondernemende toekomstige acteurs en actrices die zichzelf constant artistiek willen verbeteren. Daarnaast moet je aan enkele diploma- en taaleisen voldoen.

Toelatingseisen Toneelschool

  • Vwo, havo, mbo (niveau 4) of een gelijkwaardig diploma.
  • Voor buitenlandse studenten geldt de taaleis: niveau B2.
  • Positieve uitslag van het toelatingsexamen. Hierin onderzoeken we wat je kansen zijn om in de studie te slagen.

Kandidaten met onvoldoende vooropleiding worden niet toegelaten tot de selectie.

Aanmelden

Aanmelden verloopt via Studielink. Kijk voor meer (actuele) informatie bij aanmelden en inschrijven

Thuisopdracht

Na aanmelding via Studielink ontvang je van ons een vragenlijst om in te vullen en een format voor het cultureel C.V. Als je dit voor 10 november 2019 instuurt, en alles in orde is, wordt je deelname bevestigd. Mocht je door zijn naar de selectieweek, dan bereid je nog een aantal opdrachten voor.

Toelatingsexamen

Om tot de toneelschool toegelaten te worden, moet je deelnemen aan de selectieprocedure, die uit drie rondes bestaat.

Eerste toelatingsronde: selectiedag

In de eerste ronde van de selectie werken docenten met de kandidaten in groepen. Je ontvangt hiervoor een aantal monologen ter voorbereiding.

Tweede en derde toelatingsronde

In de tweede en derde ronde, de selectieweek, wordt er eveneens met docenten in groepsverband gewerkt. Je kiest zelf 2 monologen om mee te werken en bereidt een Nederlandstalig lied voor.

Kandidaten moeten de gehele week beschikbaar zijn. Op woensdagmiddag zal er een tussentijdse evaluatie plaatsvinden. De docenten geven dan (met opgaaf van redenen) een bindend advies om de selectieweek wel of niet verder te volgen. Voor degenen die de selectieweek vervolgen, zal de definitieve uitslag op zaterdag gegeven worden.

Data selectierondes

De eerste rondes vinden plaats op zaterdag 11, 18 en 25 januari, woensdag 29 januari, zaterdag 1 februari, woensdag 5 februari en zaterdag 8 februari 2020.
Let op: Aanmelden voor de Toneelschool (2020-2021) is niet meer mogelijk, het maximaal aantal deelnemers aan de selectie is bereikt.

Tweede en derde ronde (selectieweek) is van 2 t/m 6 maart 2020 en de uitslag op zaterdag 7 maart.

Uitslag en geldigheid

Gedurende de selectie geven we je inzicht in ons oordeel over je geschiktheid voor de opleiding. Tijdens de selectieweek (tweede en derde ronde) vindt er op woensdagmiddag een tussentijdse evaluatie plaats. De toelatingscommissie geeft dan (met opgaaf redenen) een bindend advies om de selectieweek wel of niet verder te vervolgen. De definitieve uitslag van de derde auditieronde wordt op zaterdag medegedeeld.

Een positieve toelating is alleen geldig voor de opleiding waarvoor je je hebt aangemeld. Als je voor een opleiding of specialisatie op een andere locatie toelating wilt doen, moet je je hiervoor apart inschrijven. De toelating is uitsluitend geldig voor het studiejaar dat direct volgt op het toelatingsexamen.

Afstudeervoorstelling Noach 2016 - 2017
Afstudeervoorstelling 2017 - Noach, foto: Suzanne Ophof