Muziektherapie

Na je studie

"Muziektherapie biedt hulp aan kinderen door aan zelfvertrouwen, concentratie en sociale vaardigheden te werken."

Mirte de Groot en Anna-Maria Hamed-Hoppe
Oud-studenten

Na je studie

Na je opleiding Muziektherapie aan het Conservatorium in Enschede voer je de titel Bachelor of Music Therapy. Met de opleiding Muziektherapie kun je als erkend muziektherapeut aan de slag. Bijvoorbeeld in de geestelijke gezondheidszorg, jeugdzorg of bij revalidatiecentra, in het onderwijs, als coach in het bedrijfsleven of in een eigen praktijk.

Groeiende vraag Muziektherapeuten

Mede doordat muziektherapie zijn vruchten aantoonbaar blijkt af te werpen, bijvoorbeeld bij ouderdomsziekten als dementie, groeit de vraag naar muziektherapeuten. De meeste studenten vinden al tijdens hun afstudeerjaar een baan. Vijftig procent van de afgestudeerden is binnen een jaar werkzaam als muziektherapeut.

Eigen praktijk als Muziektherapeut

Als service biedt ArtEZ afgestudeerden onder andere startersbegeleiding bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen

Meer uitdagingen? De ArtEZ Master Music Therapy biedt deze mogelijkheid. Deze Engelstalige master wordt aangeboden in een 1-jarige voltijd- en een 2-jarige deeltijdvariant.
De tweejarige studie Docent Muziek op maat kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs. Als je Docent Muziek op maat als tweede bachelorstudie kiest, betaal je het gunstige wettelijke collegegeldtarief.

Nascholing

ArtEZ Muziektherapie verzorgt regelmatig basis- en fellowship-trainingen Neurologische Muziektherapie (NMT). De nascholing voor orthopedagogisch muziektherapeut (OPMT) is geaccrediteerd door de SRVB. Deze is nu dus ook toegankelijk voor muziektherapeuten en creatief therapeuten (muziek) voor de beroepsregistratie en bijscholing.