Muziektherapie

Het ArtEZ Conservatorium, dat de best beoordeelde Bachelor in Muziektherapie van Nederland aanbiedt, kondigt vol trots haar internationale Master Muziektherapie aan, die in voltijd en deeltijd kan worden gevolgd.

Onze Master Muziektherapie (MMT), die volledig in het Engels wordt aangeboden, biedt professionele muziektherapeuten de mogelijkheid hun klinische en onderzoeksvaardigheden op innovatieve wijze uit te bouwen in de creatieve en internationale omgeving van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. De MMT bereidt je voor op de rol van expert en innovator op het gebied van muziektherapie in de klinische praktijk, maatschappelijke projecten, technologie en onderzoek. Studenten die al een studie op het gebied van Muziek hebben afgrond, kunnen in aanmerking komen voor deelname aan onze Pre-Master Muziektherapie van één jaar, die dient als voorbereiding op de Master Muziektherapie. 

Dit is de Master Muziektherapie bij ArtEZ:

  • De MMT heeft een curriculum, gericht op het ontwikkelen van gevorderde muzikale, klinische en onderzoeksvaardigheden op het gebied van evidence-based muziektherapie.
  • Je volgt vakken op het gebied van muziektechnologie, gevorderde benaderingen voor muziektherapie, community music therapy, cognitief-gedragsmatige muziektherapie, muzikale en improvisatievaardigheden, gevorderde counselingmethoden, neurologische muziektherapie en de neurowetenschappelijke basis van muziektherapie.
  • Je ontwikkelt je klinische vaardigheden binnen de gebieden waar jouw interesses liggen.
  • ArtEZ biedt mogelijkheden voor interdisciplinaire samenwerkingsverbanden.
  • Je krijgt training, coaching en begeleiding van deskundige clinici en lectoren.
  • Gedurende je hele studie krijg je zowel gepersonaliseerde coaching als onderzoeksbegeleiding.
  • Naleving van internationale normen voor een Masters of Music Therapy, waaronder de normen van de American Music Therapy Association en de Nederlandse Vereniging van Muziektherapie (NVvMT). 
  • Erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) als gespecialiseerde studie op het gebied van de evidence-based toepassing van neurologische muziektherapie. Na succesvolle afronding van je studie ontvang je een professionele accreditering van de Academy of Neurologic Music Therapy.
  • De studie vindt plaats in de creatieve omgeving van het internationale ArtEZ Conservatorium.

Voltijd/Deeltijd

De opleiding kan voltijd in 1 jaar (60 EC) of in deeltijd in 2 jaar (30/30 EC) worden afgerond. Beide opleidingen beginnen elk schooljaar in de maand augustus en vinden op tweewekelijkse basis plaats op het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Daarnaast worden online vakken aangeboden. De lessen zijn op donderdag en vrijdag (voltijd) en vrijdag (deeltijd). De deeltijdopleiding heeft een studielast van circa 20 uur per week (waaronder één lesdag). Het curriculum begint met een kennismakingsbijeenkomst onder het motto ‘Meet the Masters’, gevolgd door een intensieve training in neurologische muziektherapie (NMT). Elk schooljaar eindigt met een 'Mastersymposium', dat open staat voor publiek.

 

Muziektherapie Enschede - Improvisatieweek
Muziektherapie Conservatorium Enschede - improvisatieweek.
Opleiding Muziektherapie
Muziektherapie opleiding
Opleiding tot Muziektherapeut - improvisatieweek