Muziektherapie

De Master Muziektherapie biedt muziektherapeuten een uitdagende vervolgstudie. De opleiding is ook een interessante omscholing voor musici en muziekdocenten. 

Dit is de Master Muziektherapie bij ArtEZ:

  • Veel aandacht voor gevorderde muzikale vaardigheden en artistieke ontwikkeling binnen muziektherapie.
  • Trainen van gevorderde muziektherapeutische behandelvaardigheden voor het werken met cliënten met meervoudige of complexe problematiek.
  • Innoveren en onderbouwen van muziektherapeutische behandeling vanuit onderzoek.
  • Gebruik maken van muziektechnologie in een therapeutische context.
  • Onderwijs en coaching door deskundige docenten uit binnen en buitenland.
  • Sluit aan bij (internationale) normen voor Master of Music Therapy, van onder andere de AMTA (American Music Therapy Association) en de NVvMT (Nederlandse Vereniging voor MuziekTherapie).

Voltijd of Deeltijd

De master Muziektherapie wordt aangeboden in 1 jaar voltijd (60 ec) en 2-jaar deeltijd (30/30 ec). Beide varianten starten, bij voldoende belangstelling, in augustus 2017. De lesdagen voor 2017-2018 zijn op donderdag en vrijdag (voltijd) en vrijdag (deeltijd). Het onderwijsprogramma start op maandag 28 augustus met een intensieve NMT trainingsweek. Voor de deeltijd staat een studielast van ongeveer 20 uur per week (inclusief lesdag).

Na je masteropleiding Muziektherapie kun je wetenschappelijk onderbouwde muziektherapeutische behandelmethodes aanbieden aan cliënten met een complexe, meervoudige problematiek.

Muziektherapie Enschede - Improvisatieweek
Muziektherapie Conservatorium Enschede - improvisatieweek.
Opleiding Muziektherapie
Muziektherapie opleiding
Opleiding tot Muziektherapeut - improvisatieweek