Muziektherapie

Het ArtEZ Conservatorium, dat de best beoordeelde Bachelor in Muziektherapie van Nederland aanbiedt, kondigt vol trots haar nieuwe Engelstalige Master Muziektherapie aan, die ook in deeltijd kan worden gevolgd.

De Master Muziektherapie biedt muziektherapeuten een uitdagende en innovatieve vervolgstudie waarin zijn hun klinische en wetenschappelijke vaardigheden kunnen uitbouwen binnen een op neurowetenschappen en onderzoek gebaseerd programma. Deze Master bereidt je voor op de rol van expert en/of innovator in je interessegebied of werkveld door je op te leiden tot een denker en onderzoeker die op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen. Heb je een Bachelor Muziek dan kun je in aanmerking komen voor de Pre-Master Muziektherapie, die dient als voorbereiding op de Master Muziektherapie. 

Dit is de Master Muziektherapie bij ArtEZ:

  • Je ontwikkelt gevorderde muzikale, klinische en onderzoeksvaardigheden op het gebied van evidence-based muziektherapie.
  • Je volgt een programma waarin geïntegreerd zijn de nieuwste ontwikkelingen in muziektechnologie, gevorderde benaderingen voor muziektherapie, community music therapy, muzikale en improvisatievaardigheden, gevorderde counseling methoden, neurowetenschappen en muziekneuropsychologie. 
  • Je geeft cognitieve gedragsmuziektherapie aan verschillende doelgroepen.
  • Je doet klinische expertise op op het gebied van jouw interesse.
  • Er zijn interdisciplinaire samenwerkingen.
  • Training, coaching en begeleiding door zeer deskundige internationale docenten.
  • Naleving van internationale normen voor een Masters of Music Therapy, waaronder de normen van de American Music Therapy Association en de Nederlandse Vereniging van Muziektherapie (NVvMT). 
  • Erkend door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) als gespecialiseerde studie op het gebied van de evidence-based toepassing van neurologische muziektherapie. Na succesvolle afronding van je studie ontvang je een professionele accreditering van de Academy of Neurologic Music Therapy.
  • De studie vindt plaats in de creatieve omgeving van het internationale ArtEZ Conservatorium.

Voltijd/deeltijd: De studie kan in voltijd in 1 jaar (60 EC) of in deeltijd in 2 jaar (30/30 EC) worden afgerond. Tijdens het studiejaar 2017-2018 zijn de lessen voor de voltijdstudie ingeroosterd op donderdag en vrijdag en die voor de deeltijdstudie op vrijdag. Het curriculum begint op maandag 27 augustus met een kennismakingsbijeenkomst onder het motto "Meet the Masters", gevolgd door een intensieve training in neurologische muziektherapie. De deeltijdstudie heeft een studielast van circa 20 uur per week (waaronder één lesdag).

 

Muziektherapie Enschede - Improvisatieweek
Muziektherapie Conservatorium Enschede - improvisatieweek.
Opleiding Muziektherapie
Muziektherapie opleiding
Opleiding tot Muziektherapeut - improvisatieweek