Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Werkplaats Typografie
Menu Werkplaats Typografie

Aanmelden en toelating

Aanmelden en toelating

Wij verwelkomen grafisch vormgevers die hun kennis en vaardigheden willen verdiepen. Die authenticiteit, radicaliteit en experiment omarmen, waarbij ze de grenzen van conceptuele grafische vormgeving durven te verleggen. Als je deze opleiding wilt volgen, meld je je eerst aan voor de toelating. Lees stap voor stap hoe je dat doet en wat je allemaal kunt verwachten. Ook vind je hier belangrijke data en deadlines.

Aanmelden voor toelating

Je meldt je aan voor deze opleiding via Studielink. Lees hieronder eerst de toelatingsprocedure van Werkplaats Typografie door en kijk hier voor algemene informatie over toelating doen bij ArtEZ. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail van ArtEZ Studentenzaken. Daarna ontvang je van de opleiding meer informatie over de toelating. 

Meld je aan via Studielink

Belangrijke data en deadlines

Je moet je vóór 1 maart aanmelden via Studielink en je portfolio, cv en motivatie rechtstreeks naar Werkplaats Typografie sturen. De precieze data voor de toelatingsgesprekken/audities voor het studiejaar 2024/2025 volgen snel. Afgelopen jaren vonden de gesprekken plaats in Maart. Heb je in de nu al vragen hierover? Neem dan contact op met de opleiding.

Werkplaats Typografie kan jaarlijks een maximumaantal van achtentwintig grafisch vormgevers toelaten.

Toelatingsprocedure

De Werkplaats Typografie stimuleert ontwerpers om zich op onbekend terreinen te begeven; om hun professionele identiteit als maker te (her)ontdekken en te verfijnen. Deelnemers zetten persoonlijke vragen om in universele, en benaderen de wereld met een kritische blik.

 • Aanmelden voor de masteropleiding Werkplaats Typografie? Dit zijn de vereisten:

  • een bachelordiploma in kunst (of een andere verwant gebied);
  • een uitgesproken eigen portfolio.

  Daarnaast zijn de kwaliteit van het gemaakte werk (zowel op het gebied van inhoud als op dat van vormgeving), zelfstandig kunnen handelen en werken, het vermogen om verder te groeien en een betrokken houding ten opzichte van design relevant voor de toelating.

 • Voor alle ArtEZ-masteropleidingen gelden taaleisen. Je dient vóór 1 september een certificaat te overleggen met het niveau van je taalvaardigheid in het Engels.

  Raadpleeg voor meer informatie de algemene taaleisen voor masteropleidingen.

 • Je schrijft je allereerst in via Studielink. Je wordt gevraagd de volgende documenten in te dienen:

  • een kopie van je paspoort;
  • een kopie van je bachelorsdiploma (bij voorkeur in het Engels en met een studiepuntenoverzicht);
  • een taalcertificaat.

  Deze documenten moeten vóór het begin van het studiejaar worden geüpload. Als je een verblijfsvergunning nodig hebt, is de uiterste inleverdatum 31 mei. Na je inschrijving via Studielink ontvang je een e-mail over de verdere toelatingsprocedure.

 • Een portfolio moet de vorm hebben van een PDF-document en mag in totaal maximaal twintig projecten bevatten: boeken, digitaal werk, uitnodigingen, affiches, identiteiten, schetsen, enzovoort. Er geldt een maximale omvang van 60 megabyte. Per project kunnen ongeveer vijf beelden worden getoond, met een korte beschrijving van maximaal 50 woorden.

  In een apart document kunnen worden bijgevoegd:

  • je cv (graag je nationaliteit vermelden voor onze administratie);
  • een korte beschrijving van je plannen en verwachtingen voor je tijd bij Werkplaats Typografie en een korte omschrijving van jezelf als vormgever.

  Je kunt je portfolio sturen naar mail@werkplaatstypografie.org of uploaden via een externe server zoals WeTransfer.

  Alle portfolio’s worden in maart beoordeeld. De geselecteerden worden in mei uitgenodigd voor een toelatingsgesprek.

 • Geselecteerden worden uitgenodigd voor een gesprek met de docenten van Werkplaats Typografie. Naar het toelatingsgesprek breng je jouw werk mee. Tijdens het gesprek komen je werk en je plannen, intenties en verwachtingen met betrekking tot je studie bij Werkplaats Typografie aan bod. De gesprekken vinden plaats in maart.

Meer informatie

Benieuwd naar de master Werkplaats Typografie? Je bent op elk moment van het jaar welkom voor een vrijblijvend kennismakingsbezoek (momenteel online), om ons te leren kennen en te zien wat we doen.