Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Werkplaats Typografie
Menu Werkplaats Typografie

Na de studie

Na de studie

De toekomst van het vakgebied van grafisch design hangt samen met het werk en de positionering van de beoefenaars van het vak. Grafisch vormgevers ontwerpen zelf de context van hun eigen onafhankelijke ontwerppraktijk – en daarmee indirect en collectief die van de beroepsgroep.

Verleg de grenzen van grafisch design

Met hun werk nemen grafisch vormgevers deel aan het voortdurende gesprek dat hun werkterrein is: een dialoog tussen mensen uit verschillende hoeken en met diverse functies, die elk op eigen wijze invulling geven aan hun beroep. Ideeën en onderwerpen die deelnemers tijdens de opleiding inbrengen, komen tot uiting in autonoom werk, in klussen voor opdrachtgevers of in educatie. Uiteindelijk hebben bijna alle afgestudeerden van Werkplaats Typografie een eigen praktijk die deze drie elementen allemaal omvat. Alumni opereren in transdisciplines, bewegen zich tussen verschillende gebieden en bewandelen de randen van het werkveld – zonder daarbij hun kerninteresses uit het oog te verliezen.

Studio van de toekomst

Deze masteropleiding spoort deelnemers aan om volledige verantwoordelijkheid te nemen voor hun individuele trajecten en voor groepsprojecten. De Werkplaats Typografie biedt een thuisbasis; de studenten moeten die uitbouwen tot het atelier van hun toekomst. Deze eigenzinnige manier van werken helpt deelnemers zich bewust te worden van de artistieke, culturele, sociale, politieke en economische contexten waarin ze zouden willen opereren, die ze willen veranderen, waarin ze actief willen zijn, waarop zij willen reflecteren en waaraan zij met hun werk iets willen toevoegen.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de master Werkplaats Typografie mag je de titel Master of Arts (MA) voeren.

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 49114. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Master of Arts in Fine Art and Design. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden via Studielink