Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
DAI Art Praxis
Menu DAI Art Praxis

Studie

Studie

Aan het begin van de 21e eeuw werd in de beslotenheid van een universiteitscampus in de Oost-Nederlandse bossen een voortdurend proces van (af)leren in gang gezet. Het was het vertrekpunt van waaruit het Dutch Art Institute zich ontwikkelde tot het internationaal gerenommeerde programma wat het vandaag de dag is: een rijke variëteit aan praxes op het raakvlak tussen kunst en theorie, beiden beschouwd als non-disciplines.

Daar waar kunst en theorie samensmelten

De DAI onderzoekt de uitdagingen van het heden. Door middel van cureren, luisteren, maken, performen, publiceren, lezen, bestuderen, rondzwerven, nadenken, verwoorden en schrijven. Maar ook door een ‘wildernis’ te zijn. Een grenzeloze ruimte, waarin we trachten daadwerkelijk sámen te leven. Waarin we een taal ontwikkelen die spreekt van transformatie. Een taal waarmee we onszelf en onze communities ten goede kunnen veranderen.

Een eigenzinnige, losse kunstgemeenschap

Een tijdje terug nam de DAI een vrij rigoureuze wending met het radicaliseren van haar modus operandi – die toch al aardig inventief was. De opleiding verliet de academie en verplaatste zich naar buitendaarmee zowel de deuren van het pand als die van voorgeschreven en statische protocollen achter zich dichttrekkend. Sinds september 2017 brengt de DAI educatie naar allerlei verschillende ruimtes, heen en weer laverend tussen uiteenlopende locaties, instituten, praktijken en ideeën. We mobiliseren onze lichamelijkheid, ons denken.

De leden van de zwevende DAI community ontmoeten elkaar elke maand in de DAI Week: een experimentele leeromgeving, denktank, netwerkomgeving en theoriebijeenkomst. Een tijdelijke, funky commune – een zacht ruimteschip, dat voorzichtig neerstrijkt op telkens andere locaties binnen en buiten Europa. Onze Planetary Campus is een unieke, innovatieve ruimte en valt met geen enkel studio-gebaseerd programma te vergelijken. Het is een geïmproviseerde, vriendelijke hub, altijd open voor gasten en tegelijkertijd ook altijd zelf te gastHet is een conceptuele ruimte, waarin het DAI-curriculum resoneert met de wereld om ons heen. Waarin kunst en research gemeengoed zijn en ruimschoots worden gedeeld. Waarin complexiteit mag worden omarmd.

Ontdek het Dutch Art Institute. 

DAI community

 

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Ga dan naar de website van DAI