Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu DAI Art Praxis

DAI Art Praxis

  • Master
  • 2 jaar, voltijd
  • Engels
  • Arnhem

Farewell bricks, farewell walls. Mobilize our bodies, our intelligences. DAI onderzoekt uitdagingen van nu door te cureren, luisteren, maken, performen, publiceren, lezen, rondzwerven, nadenken, verwoorden en schrijven. Maar ook door een ‘wildernis’ te zijn.

DAI Art Praxis

In het kort

  • Een rijke variëteit aan praxes op het raakvlak tussen kunst en theorie.
  • Educatie op allerlei verschillende plekken, heen en weer laverend tussen uiteenlopende locaties, instituten, praktijken en ideeën.
  • Maandelijkse DAI Week: een experimentele leeromgeving, denktank, netwerkomgeving en theoriebijeenkomst.

“Wij mensen zien plaatsen vaak als stippen. Als vaste punten, verspreid over een ruimte. Onze relatie tot die stippen kenmerkt zich door de neiging om een lijn te trekken, de punten met elkaar te verbinden. De stippen blijven zo separate entiteiten; op zichzelf staande locaties die afzonderlijk van elkaar fungeren. De stippen spelen de hoofdrol: de lijnen ertussen blijven ondergeschikt. Maar wat nou als we op een andere manier na zouden denken? Als we niet de punten, maar de lijnen, de beweging zélf in de spotlight zetten? De punten zijn dan slechts tijdelijke verschijningen, vluchtige aanduidingen op de dominante weg van de lijnen. De essentie van waar het hier om draait, is de vraag hoe dit pure bewegings-denken te initiëren.”

Onderzoeker, schrijver en DAI docent You Mi in haar tekst "Modes of OrganizationCaring and Thinking—report on DAI’s COOP SUMMIT 2018

 

De masteropleiding is door de NVAO geaccrediteerd en daarmee opgenomen in de Keuzegids masters 2023Op basis van de in de Keuzegids meegenomen studentoordelen, scoort deze master excellent op alle thema’s (Inhoud, Docenten, Toetsing, Voorbereiding loopbaan en Sfeer) – en behoort daarmee tot de dertien best beoordeelde masterstudies van Nederland in 2022.