Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Kunst & therapie summer school: Playing with the (He)Arts
Alle opleidingen   Kunst & therapie summer school: Playing with the (He)Arts

Kunst & therapie summer school: Playing with the (He)Arts

  • Nascholing
  • 4 dagen
  • Nederlands of Engels
  • Den Haag

Playing with the (He)Arts is een unieke summer school waar je kennismaakt met de therapeutische werking van muziek, schilderkunst, dans en andere beeldende kunstvormen in de gezondheidszorg. Wil jij jouw netwerk uitbreiden, en ervaren wat het werken in een zorginstelling zoals Saffier inhoudt? En wil je de kunstenaar-als-onderzoeker in jezelf ontdekken of nieuw leven inblazen? Dan is deze summer school voor jou!

Ontdek meer

Kunst & therapie summer school: Playing with the (He)Arts

In het kort

Wat gebeurt er in je hersenen als we deelnemen aan een artistieke activiteit? Hoe voelt het om niet te praten over je emoties, maar erover te zingen. Hoe krijg je het voor elkaar om laag-drempelige artistieke ideëen in je werk te implementeren? Hoe kun je communiceren met bewoners door middel van kunst? Playing with the (He)Arts daagt je uit om antwoorden op deze vragen te vinden.

Ontdek muziek- en kunstgerichte benaderingen, interventies en methoden in speelse workshops en seminars geleid door experts uit verschillende vakgebieden. Playing with the (He)Arts biedt een gemeenschappelijke taal van kunst, wat zorgt voor een gemakkelijke uitwisseling van ideeën en verrijkende creatieve samenwerking.

Ontdek de wondere wereld van creatieve therapie

 
Playing with the (He)Arts is een 4-daagse tweetalige summer school (Nederlands en Engels) voor een breed scala aan studenten en professionals in de gezondheidszorg, ouderenzorg, maatschappelijk werk en geestelijke gezondheidszorg, kunst en (kunst)onderwijs en -onderzoek. Tijdens deze summer school maak je kennis met praktisch en creatief werk in de gezondheidszorg. Je neemt deel aan een verscheidenheid aan workshops, lezingen, interacties en dialogen waarin muziek- en kunsttherapieën, kunstcoaching en sociaal geëngageerde kunstmethoden (performant, visueel, narratief) worden verkend en beoefend. Nationale en internationale experts zullen hun nieuwste onderzoeksresultaten, methoden en toekomstige ontwikkelingen presenteren op het gebied van muziektherapie en andere artistieke interventies. Het programma is speels, informatief en brengt mensen samen tijdens vier dagen van leren, ervaren en creëren.

De summer school vindt plaats van maandag 21 t/m donderdag 24 Augustus 2023 in Den Haag, Nederland.