Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Interieurarchitectuur
Menu Interieurarchitectuur

Programma

Programma

Het programma voor de pre-masteropleiding Interieurarchitectuur (Corpo-real) is ontwikkeld voor zowel professionals die zich verder willen ontwikkelen als bachelorstudenten die zich willen voorbereiden op een masteropleiding. Je ontdekt hoe je binnen het thema Corpo-real vanuit onderzoek naar vormgevingsprojecten kunt werken. In 12 weken dompel je je aan de hand van dit programma onder in de wereld van ruimtelijk onderzoek en vormgeving.

Je krijgt les van een tutor en in de middagsessies volg je lessen van gastdocenten uit het (internationale) werkveld, zowel binnen het vakgebied Interieurarchitectuur als aanverwante disciplines, samen met de masterstudenten.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Zehra Kahvecioğlu | Afstudeerproject 2020

Ruimte voor individuele ontwikkeling

Jouw individuele ontwikkeling staat centraal in de sessies met de docent. Je leert tijdens deze pre-masteropleiding vooral te creëren door middel van onderzoek. Je gaat tekenen, modellen maken, vormgeven en documenteren. Een excursie maakt ook deel uit van het twaalf weken durende programma. Tijdens dit programma krijg je de kans jouw kennis en vaardigheden te verdiepen en te verrijken

Resultaat

Documenteren en reflecteren op je werk staan centraal in dit programma. Je kunt deze projecten als uitgangspunt gebruiken voor een toelatingsgesprek voor de masteropleiding Interieurarchitectuur. En voor je individuele ontwikkelingsportfolio binnen je beroepspraktijk. Nadat je alle onderdelen van de pre-masteropleiding hebt afgerond, ontvang je een certificaat met een beschrijving van de pre-masteropleiding en persoonlijke feedback op je werk.

Architectuur bestaat niet alleen om ons heen; het komt ook naar voren in onze gedachten.

Aaltsje Venema, tutor pre-masteropleiding

Tijdens de pre-masteropleiding ga je samen met Aaltsje Venema, de tutor, anders naar de omgeving kijken. Wat we om ons heen waarnemen, wat we om ons heen voelen, wat we denken van alles wat ons omringt. Je gaat op ontdekkingsreis aan de hand van diverse oefeningen en ontwikkelt je onderzoek rond jouw eigen thema. Je kunt dit op verschillende manieren doen: modellen maken, schetsen, tekenen, theorie lezen of experimenteren op een echte schaal 1:1.

 

Over Aaltsje Venema, tutor pre-masteropleiding 

In haar werk zoekt Aaltsje naar onzichtbare verbindingen die in de menselijke geest worden gelegd. Momenteel heeft ze haar eigen bedrijf waarin ze samenwerkt met verschillende interieurarchitectuurstudio's. Ze combineert dit met het doceren van interieurarchitectuur aan de bacheloropleiding ArtEZ. Aaltsje studeerde in 2016 af aan de masteropleiding

Onderzoek door te creëren en te reflecteren