Interieurarchitectuur

Programma

‘De pre-master biedt ruimte voor onderzoek naar nieuwe ruimtelijke inzichten.’

Ingrid van Zanten
hoofd Corpo-real a.i.

Programma

Het programma voor de Corpo-real pre-master is ontwikkeld voor professionals en bachelorstudenten.

Je ontdekt hoe je - binnen het corpo-real-thema - aan onderzoeks- of ontwerptaken kunt werken. In twaalf weken ga je, op basis van dit programma, je onderdompelen in de wereld van ruimtelijk ontwerp.

Ruimte voor individuele ontwikkeling

Jouw individuele ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de lessen. Je bent zelf aan het werk en maakt kennis met de wereld van ruimtelijk ontwerp. Je gaat tekenen, modellen maken, ontwerpen, documenteren en op excursie.

Tutor van het programma is Arjan Scheer

Arjan Scheer studeerde architectuur aan de Architectural Association School of Architecture, waar hij in 1999 afstudeerde. Hij werkte samen met KCAP in Rotterdam (stadsplanning) en bij Foreign Office Architects in Londen (kantoor ensemble van 100.000 vierkante EC3). Bij Maxwan Architects & Urbanists was hij verantwoordelijk als teamleider voor de studie naar betaalbare woningbouw in Rotterdam de ontwikkeling van Pompenburg naast het Hofplein in Rotterdam en was hij voor Maxwan project architect voor de projecten in Oekraïne. In 2009 stichtte hij zijn eigen architectuurpraktijk op met de focus op het maakproces, ruimtelijke specificiteit en nieuwe technologieën.Arjan heeft meerdere prijzen gewonnen, zowel als onderdeel van een team en individueel.Door het werken en studeren in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland, heeft hij een internationale ervaring op het gebied van architectuur en stedenbouw. Arjan heeft lesgegeven aan het Berlage-instituut Rotterdam, aan de Technische Universiteit Delft, aan de Chalmers Universiteit van Technology in Göteborg, Zweden en in het masterprogramma van Artez Interieurarchitectuur.

Ontmoeting

In de pre-master word je begeleid door docenten uit het (internationale) werkveld, zowel binnen de discipline interieurarchitectuur als daarbuiten. Je collega-studenten zijn allemaal betrokken bij het onderzoekend ontwerpen binnen het thema corpo-real.

Resultaat

Het documenteren van en het reflecteren op het werk dat je in deze pre-master maakt, is een belangrijk onderdeel. De focus ligt op het ontwikkelen van een ontwerpend onderzoek. Het werk dat je maakt, kun je gebruiken voor het toelatingsgesprek van een master Interieurarchitectuur.

AZ1607-9852