Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Graphic Design deeltijd
Menu Graphic Design deeltijd

Na je studie

Na je studie

Na de deeltijdstudie Graphic Design zijn je mogelijkheden op de arbeidsmarkt flink toegenomen. Je kunt je nieuwverworven competenties inzetten als verdieping in je werk of voor een nieuwe stap in je loopbaan. Bijvoorbeeld door bij een (ander) ont-werpbureau aan de slag te gaan of een eigen ontwerpstudio te starten.

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Graphic Design mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onder-wijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor 39111. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.
 

Verdieping in je werk

Werk je al in de creatieve sector? Met de deeltijdopleiding Graphic Design til je jouw werk naar een hoger niveau. Je ontwikkelt je van een uitvoerend vormgever tot een autonoom ontwerper die alles uit zichzelf, het team en de opdrachtgever haalt.

De studie heeft me doen inzien dat ontwerpen veel meer is dan het maken van een logo of poster. Door het werken met sociaal-maatschappelijke thema's ontdek je dat je als ontwerper met je creativiteit echt kan bijdragen aan belangrijke onderwerpen.

Sophie Ceelen, alumna

Nieuwe loopbaanmogelijkheden

  • Onze studenten zien we terug bij ontwerpbureaus en organisaties in binnen- en buitenland. Alumni van de opleiding zijn onder andere werkzaam bij Silo in Den Haag, Today in Utrecht, Another Day in Nijmegen en Studio Room in Naarden.

  • Ook buiten de creatieve industrie kun je als grafisch ontwerper veel waarde toevoegen aan een organisatie. Bijvoorbeeld door grafisch ontwerp in te zetten als communicatiemiddel bij verander- en innovatietrajecten of in onderzoek.

  • Een andere mogelijkheid is het starten van een eigen ontwerpstudio. Als service biedt ArtEZ je tot drie jaar na het afstuderen onder andere startersbegeleiding aan bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Doorstuderen?

Vanwege het sterke theoretische programma kun je na de opleiding Graphic Design bij ArtEZ ook doorstromen naar een masteropleiding in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld binnen ArtEZ of aan de University of Reading of Yale. Verder kun je in twee jaar tijd je lesbevoegdheid voor docent beeldende kunst en vormgeving halen.