Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Docent Muziek op Maat
Menu Docent Muziek op Maat

Na de studie

Na de studie

Eenmaal afgestudeerd aan de opleiding Docent Muziek op Maat in Zwolle, ben je als ondernemende docent breed inzetbaar zijn in zowel de binnen- als buitenschoolse muziekeducatie.

Eerstegraads lesbevoegdheid in muziek, CKV en kunst algemeen

Met je diploma heb je een eerstegraads lesbevoegdheid op zak in de vakken muziek, kunst algemeen en ckv. Hiermee kun je allerlei kanten op

Voor de klas

Misschien werkte je al in het onderwijs. Dan kun je met dit diploma nu ook aan de slag als muziekdocent of de vakken ckv en kunst algemeen geven. Of had je juist al een achtergrond in de muziek? Dan heb je na de studie de juiste papieren om jouw kennis en liefde voor muziek als docent door te geven.

Andere muziek-educatieve functies

Buiten het reguliere onderwijs kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een muziekschool, zelf een muziek- of kunsteducatieve instelling oprichten, of koordirigent of ensembleleider worden. Verder kun je muziekmethodes schrijven, werken bij een educatieve dienst van een orkest, ensemble of operagezelschap of als zelfstandig ondernemer sociaal-artistieke projecten opzetten.

Zij gingen je voor...

De afgelopen jaren hebben alle studenten die de opleiding Docent Muziek op Maat hebben afgerond een baan gevonden. Velen als muziekdocent in het voortgezet onderwijs; hierin zijn voldoende vacatures te vinden. Maar ook als zelfstandige vinden veel afgestudeerden werk, door zich binnen het brede muziek-educatieve veld ondernemend op te stellen en eigen werk te creëren bij bestaande culturele instellingen of als start-up.
Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Docent Muziek mag je de titel Bachelor of Music in Education (BEd) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39112. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Docent Muziek. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.

Doorstuderen

Na de opleiding Docent Muziek op Maat kun je ook verder studeren, bijvoorbeeld aan de master Kunsteducatie of de master Artist Educator van ArtEZ.