DansLAB Docent Dans

Programma

Tijdens het DansLAB krijg je specifieke danstraining om je dansvaardigheden en -skills verder te ontwikkelen.

DansLAB daagt je uit om je creativiteit te vergroten. De interactie met je medestudenten speelt bij dit alles een grote rol. Samen ga je veel experimenteren. Tijdens de cursus neem je deel aan verschillende optredens.

Module 1: Trainen

Je wordt uitgedaagd door de diverse danstrainingen. Je werkt hierbij aan o.a. danstechnische vaardigheden, uitstraling en algemene fitheid. Je krijgt binnen de lessen improvisatie en compositie tools aangereikt voor het maken van choreografieën.

Module 2: Ervaren

Je doet kennis en ervaring op: hoe train ik mijn dansers lichaam tijdens trainingslessen en wat heb ik nodig als choreograaf. Door dans te maken en te presenteren leer je omgaan met theaterfaciliteiten en theaterwetten. Je maakt kennis met de beroepsrollen en leert en ervaart waar jouw fascinatie ligt.

Module 3: Onderzoeken

In deze periode staat zelfreflectie op je eigen ontwikkeling centraal in relatie tot de doelen die jij samen met je begeleider stelt. Zo leer je te communiceren wat jij belangrijk vindt, te plannen en af te stemmen.

Module 4: Presenteren

Tijdens de open dag van ArtEZ, Show Up! Talentendagen en het Docent Dans Mini Dans Festival (MDF) presenteer je je opgedane kennis in dans aan publiek. We sluiten DansLAB af met een presentatie van eigen solo’s/gemaakte choreografieën. Aan het einde van de laatste module kun je auditie doen voor de bachelor Docent Dans.

Extra danstraining: PerformanceLAB of Dance Extreme

Kies je voor het DansLAB traject, dan kun je optioneel ook kosteloos deelnemen aan extra danstrainingen. Op vrijdagavonden kun je van 18.00 - 20.00 uur meedoen aan PerformanceLAB. of extra trainen via de open lessen van Dance Extreme. Deze lessen worden gegeven door studenten van de Bachelor Docent Dans en zijn van 17.00 tot 19.00 uur (periode sept-dec).