DansLAB

Programma

Tijdens het DansLAB krijg je specifieke danstraining om je dansvaardigheden en -skills verder te ontwikkelen.

DansLAB daagt je uit om je creativiteit te vergroten. De interactie met je medestudenten speelt bij dit alles een grote rol. Samen ga je veel experimenteren. De cursus wordt afgesloten met een reeks optredens in een danstheater. 

Het speciale DansLAB coachingprogramma volgt en stimuleert jouw ambitie. Het programma is gebaseerd op het curriculum van de bachelor Docent Dans, met als uitgangspunt de vier beroepsrollen van de dansdocent.

Er zijn vier modules met ieder een eigen inhoud en focus:

Module 1: Trainen

Je wordt uitgedaagd door de diverse danstrainingen. Je werkt hierbij aan danstechnische vaardigheden, souplesse en conditie. Je krijgt binnen de lessen improvisatie, spel en compositie tools aangereikt voor het maken van choreografieën.

Module 2: Ervaren

Je doet kennis en ervaring op: hoe train ik mijn dansers lichaam tijdens trainingslessen en wat heb ik nodig als choreograaf. Door dans te maken en te presenteren leer je omgaan met theaterfaciliteiten en theaterwetten. Je maakt kennis met de beroepsrollen en leert en ervaart waar jouw fascinatie ligt.

Module 3: Onderzoeken

In deze periode staat zelfreflectie op je eigen ontwikkeling centraal in relatie tot de doelen die jij samen met je begeleider stelt. Zo leer je te communiceren wat jij belangrijk vindt, te plannen en af te stemmen.

Module 4: Presenteren

Tijdens de open dag van ArtEZ in november en tijdens het Docent Dans MiniDansFestival (MDF) in december presenteer je aan publiek je opgedane kennis in dans. We sluiten de ‘DansLAB’-periode af met een presentatie van eigen gemaakte choreografieën. Aan het einde van de laatste module kun je auditie doen voor de bachelor Docent Dans.

Extra danstraining: PerformanceLAB en open training

Kies je voor de oriëntatiecursus dan kun je optioneel ook kosteloos deelnemen aan extra danstrainingen. Op vrijdagavonden kun je van 18.00 - 20.00 uur meedoen aan PerformanceLAB. Op woensdagavonden kun je de open training van de studenten van de opleiding Docent Dans volgen van 17.30 tot 19.30 uur.  Hierbij doe je mee met de lessen van de studenten.