Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Toneelschool
Menu Toneelschool

Toelating

Toelating

De Toneelschool is een kleinschalige opleiding met veel persoonlijke begeleiding. We laten ieder jaar ongeveer tien studenten toe. Dit gebeurt na een zorgvuldige selectie. Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers voor toelating schooljaar 2022-2023 is bereikt. De wachtlijst zit ook vol.

Toelatingseisen  

Wil je je aanmelden voor de Toneelschool? Houd dan rekening met de volgende voorwaarden: 
 

  • Vwo, havo of mbo4 diploma of een gelijkwaardig diploma;
  • Voor buitenlandse studenten gelden taaleisen; 
  • Een positieve uitslag van de selectieprocedure.  
     

Aanmelding 

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers voor toelating schooljaar 2022-2023 is bereikt. De wachtlijst zit ook vol.

Toelatingsexamen  

Om tot de Toneelschool toegelaten te worden, moet je deelnemen aan de selectieprocedure. Dit is voor jou dé gelegenheid om te onderzoeken of de theaterschool in Arnhem goed bij je past. Op onze beurt leren wij tijdens de selecties jou als speler beter kennen. We onderzoeken je mogelijkheden om de studie met goed gevolg te doorlopen. Daarbij kijken we vooral of je je kunt ontwikkelen tot acteur. 

De selectie

Het programma van de selectie lijkt op de trainingen en lessen die je op de Toneelschool krijgt. Hierdoor krijg je meteen een goed beeld van de opleiding en de docenten. De auditie is dus echt een wederzijdse kennismaking.  
 
De selectieprocedure bestaat uit drie rondes, waarin docenten met de kandidaten in groepsverband werken.  

  • Ronde 1: Selectiedag.  
  • Ronde 2: Maandag t/m woensdag van de selectieweek.;
  • Ronde 3: Donderdag en vrijdag van de selectieweek. 
     

Je moet de hele week beschikbaar zijn. Op woensdagmiddag zal er een tussentijdse evaluatie plaatsvinden. De docenten geven dan (met opgaaf van redenen) een bindend advies om de selectieweek wel of niet verder te volgen. De definitieve uitslag volgt op zaterdag 12 maart 2022.  

Data eerste ronde

Het maximaal aantal deelnemers is hiervoor bereikt.

Zaterdag 22 januari 2022, woensdag 26 januari 2022, zaterdag 29 januari 2022, zaterdag 5 februari 2022 en zaterdag 12 februari 2022

Data ronde twee en drie

In de selectieweek van maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart 2022 (uitslag volgt op 12 maart 2022).

Geldigheid van de toelating  

Kandidaten die na de auditie worden toegelaten, mogen alleen aan de opleiding beginnen in het studiejaar dat direct volgt op de selecties.  
Een positieve toelating geldt alleen voor de opleiding waarvoor je je hebt ingeschreven. Wil je toelating doen voor andere opleidingen van ArtEZ? Dan moet je je daarvoor apart aanmelden via Studielink

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximaal aantal deelnemers voor toelating schooljaar 2022-2023 is bereikt. De wachtlijst zit ook vol.

Afstudeervoorstelling Noach 2016 - 2017
Afstudeervoorstelling 2017 - Noach, foto: Suzanne Ophof