Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Fine Art
Menu Fine Art

Na je studie

Na je studie

De opleiding Fine Art in Enschede bereidt je voor op een bestaan als zelfstandig beeldend kunstenaar met een eigen beroepspraktijk. Daarin kun je zowel autonoom werk maken als werk in opdracht, al dan niet in samenwerking met anderen. Ook kun je ervoor kiezen om verder te studeren aan een nationale of internationale masteropleiding.  

Titel en diploma 

Na succesvolle afronding van de studie Fine Art mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren.  

Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39110. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Autonome Beeldende Kunst. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.  

Aan het werk 

De beroepspraktijk van een beeldend kunstenaar gaat tegenwoordig verder dan de grenzen van de eigen discipline. Als kunstenaar kun je ook werken als filmmaker, fotograaf, curator, organisator of (kunst)criticus. Daarnaast zijn je creatieve inbreng en autonome denkkracht waardevol in projecten waarbij je samenwerkt met bijvoorbeeld planologen, architecten of wetenschappers.  

Doorstuderen?

Na de studie kun je een nationale of internationale master volgen,
zoals
 de master of Arts in Fine Art and Design 

Wil je een eerstegraads lesbevoegdheid halen, volg dan de studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving op Maat bij ArtEZ. Deze studie wordt zowel in Zwolle als in Arnhem aangeboden.  

 

 

Foto: Nancy de Graaf studeerde in 2016 af bij AKI Art&Design Painting en won o.a. de Heartfundprijs en een Buning Brongers prijs, beide voor schilderkunst. In 2018 kreeg zij een werkbijdrage van het Mondriaanfonds.

Direct aanmelden

Weet je genoeg en wil je je aanmelden? Klik dan door naar Studielink.

Direct aanmelden bij Studielink