Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Animation Design
Menu Animation Design

Na je studie

Na je studie

Na de studie Animation Design in Zwolle kun je als zelfstandig animator of bij een studio aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om door te studeren. 

Titel en diploma

Na succesvolle afronding van de studie Animation Design mag je de titel Bachelor of Arts (BA) voeren. Deze studie is in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) te vinden onder code 39111. De formele opleidingsnaam, waaronder deze studie bekend is bij het CROHO, is Bachelor Vormgeving. Deze CROHO-naam komt op je diploma te staan.  

Aan het werk

Het aantal studio's voor mediavormgeving en animatie groeit. Animation designers kunnen aan de slag bij een organisatie in de media en entertainmentindustrie, maar ook in de creatieve zakelijke dienstverlening. Bijvoorbeeld bij ontwerp-, communicatie-, marketingadvies-, reclame- of architectenbureaus, internetbedrijven, (animatie)filmproducenten, audiovisuele producenten, uitgeverijen, omroepen, mediaproducenten of in de publieke sector. De meeste alumni werken als zelfstandig animator of starten met anderen een studio.  

Doorstuderen

Na je afstuderen kun je verder studeren aan een masteropleiding. Dat kan bij ArtEZ, maar ook elders in Nederland of internationaal. Een overzicht met internationale masters is te vinden in de School Database van Animation World Netwerk (AWN). De tweejarige studie Docent BKV op Maat  kun je volgen voor een eerstegraads lesbevoegdheid in het reguliere onderwijs.