Ga naar de hoofdcontent Pijl naar rechts pictogram
Alle opleidingen
Menu Animation Design

Animation Design

  • Bachelor
  • 4 jaar, voltijd
  • Nederlands
  • Zwolle

Tijdens de opleiding Animation Design leer je als verhalenverteller, tekenaar, storyboarder, animator en regisseur een film van A tot Z te ontwikkelen. Vertel als animator een verhaal dat écht impact heeft en laat je fantasie tot leven komen! 

Ontdek meer

  1. Vimeo
Animation Design

Waarom kiezen voor de opleiding Animation Design?

Ontdek je stijl

Door zowel met de hand als met behulp van digitale technieken veel te tekenen en te maken, ontwikkel je een eigen manier van kijken en vertellen.

Eigen plek op de academie

Maak gebruik van de goed uitgeruste animatiestudio’s. Denk aan faciliteiten als: stopmotion, greenscreen, montagesuites, een geluidsopnamestudio, kleine animatietafels voor cell-animatie en digitale tekenstudio’s.

Verhalen vertellen

Je bent in staat om een animatiefilm van A tot Z te ontwikkelen, waarbij je leert hoe je animatietechnieken kan inzetten om karakters tot leven te brengen.

Breed inzetbaar

Leer alle skills die je nodig hebt om een veelzijdig kunstenaar te worden die op eigen kracht een animatiefilm kan maken.

Interdisciplinaire projecten

Samen met studenten van andere opleidingen en disciplines werk je aan toffe projecten.

Groeiende markt

De kans op een baan in de animatie- en filmindustrie is erg groot. Van regisseursschap en auteur tot animeren en film.

Vertellen en verbeelden met betekenis

Tijdens de studie Animation Design in Zwolle ontwikkel je een persoonlijke manier van vertellen in een filmische stijl. Je leert op beeldende wijze een verhaal te maken dat betekenis heeft. 
 
Je werkt ideeën uit tot animatiefilms met zelfgekozen inhoud (shorts), journalistieke verhalen en informatieve items. Je bent regisseur én professioneel animatiefilmmaker en je leert dus hoe je van A tot Z animatiefilms produceert. Daarin ontwikkel je skills zoals scenario’s schrijven, moving storyboards maken en animeren. 
 
Na de studie Animation Design in Zwolle kun je onder meer als zelfstandig animator (shorts) aan de slag, of bij een studio, waar je ook aan een lange film of serie kan werken.